14:52 23.05.2015

Російська сторона офіційно не зверталася з приводу доступу до затриманих 16 травня на Луганщині російських військових - СБУ

2 хв читати
Російська сторона офіційно не зверталася з приводу доступу до затриманих 16 травня на Луганщині російських військових - СБУ

Російська сторона офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі з утримуваними за рішенням суду під вартою громадянами РФ, військовослужбовцями ГРУ ГШ ЗС РФ капітаном Євгеном Єрофєєвим і сержантом Олександром Александровим.

"Керуючись нормами міжнародного права, зокрема Віденською конвенцією про консульські зносини від 1963 року, і укладеними з Російською Федерацією двосторонніми документами, зокрема, консульською конвенцією від 1993 р., Служба безпеки за погодженням з МЗС України готова забезпечити доступ до утримуваних за рішенням суду під вартою громадян РФ, військовослужбовців ГРУ ГШ ЗС РФ капітана Єрофєєва і сержанта Александрова. Водночас, станом на кінець робочого дня 22 травня ц.р., тобто на 18.00 за Києвом, російська сторона офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі зі згаданими військовослужбовцями", - написав радник глави СБУ Маркіян Лубківський у "Фейсбуці" у суботу.

За його словами, у разі надходження такого звернення, його буде розглянуто відповідно до вимог чинного законодавства та міжнародних зобов'язань України.

Як повідомлялося, 16 травня в зоні проведення АТО в районі м. Щастя (Луганська обл.) було затримано двох російських офіцерів Головного розвідувального управління Міністерства оборони РФ капітана Євгена Єрофєєва і сержанта О.Александрова під час спроби захопити стратегічний міст. Унаслідок бойового зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений у руку, інший - у ногу.

Затриманих перевезли в Київ у Головний клінічний госпіталь Міноборони.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР". 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

У п'ятницю ввечері в ефірі "Шустер Live" М.Лубківський заявив, що Україна вважає затриманих у Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є.Єрофєєва і сержанта О.Александрова терористами, але надасть їм всю необхідну правову та медичну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА