17:50 24.05.2015

Україна розслідує обстріл машини з російським генералом СЦКК за статтею "теракт" – прес-офіцер української сторони в Центрі

1 хв читати

За фактом обстрілу в зоні АТО автомобіля спільного Центру з контролю та координації, в якому перебували український військовий та керівник російського представництва в СЦКК генерал-полковник Олександр Ленцов, розпочато кримінальне провадження за статтею "теракт", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-офіцер української сторони Центру Руслан Семенюк.

"В автомобілі української сторони СЦКК сьогодні їхали український водій – військовослужбовець ЗСУ і представники російської сторони в Центрі на чолі з Ленцовим. Від блокпоста в Горлівці, підконтрольного НЗФ, до блокпоста в Майорську, автомобіль було обстріляно з автоматичної зброї. Наголошую – обстріляно на території, непідконтрольній ні нашій, ні їхній стороні", - сказав він у коментарі агентству в неділю.

Р.Семенюк додав, що за фактом обстрілу "розпочато кримінальне провадження за ст.258 КК України (теракт), триває слідство".

За словами прес-офіцера, внаслідок обстрілу ніхто в автомобілі не постраждав.

"Завдяки вмілим діям українського військовослужбовця, пошкоджений автомобіль вдалося довести до українського блокпоста в Майорську. Вів він його близько 2-х км. Після цього члени групи продовжили шлях до СЦКК на іншому автомобілі", - наголосив прес-офіцер.

При цьому він додав: "Російська сторона не висловлювала жодних претензій до української".

Водночас, Р.Семенюк наголосив, що за характером кульових отворів в автомобілі можна зробити висновок, що "стріляли навздогін автомобілю, з протилежного українському блокпосту боку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА