14:13 26.05.2015

Питання будпорушень у будівлі, що примикає до Будинку профспілок у Києві, планують перевести у правове поле - голова КМРП

2 хв читати
Питання будпорушень у будівлі, що примикає до Будинку профспілок у Києві, планують перевести у правове поле - голова КМРП

Спеціально створена комісія з представників органів влади і Київської міської ради профспілок (КМРП) як балансотримача окремої будівлі, що примикає до згорілого Будинку профспілок на вул. Хрещатик, 16 у Києві, нині вивчає питання про допущені порушення містобудівного законодавства під час виконання будівельних робіт у будівлі та розглядає можливість його переведення у правове поле.

"Зараз створено комісію, що вивчає питання входження до правового поля, і ми починаємо з того, що всі мають виконувати закон (...) Так, справді, були порушення, і ми зараз це питання вивчаємо", - повідомив глава КМРП Валентин Мельник агентству "Інтерфакс-Україна" на прес-конференції в Києві у вівторок.

При цьому В.Мельник стверджує, що на сьогодні триває лише поточний ремонт усередині приміщень будівлі, тоді як будівельні роботи в надбудові й у дворі не ведуться.

"За проектом, як і було заплановано, це Центр соціального діалогу, членські профспілкові організації - ми не змінюємо функціонального призначення цієї будівлі", - додав він.

В.Мельник також заявляє, що загальна площа будівлі внаслідок реконструкції не зміниться. "Ні, не буде збільшено: параметри ті самі, ми ж не розширюємо приміщення", - сказав він.

Як повідомлялося, 19 грудня 2014 року глава Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, директор благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" Василь Андреєв заявив, що Федерація професійних спілок України (ФПСУ) не має відношення і не має в розпорядженні інформації щодо виконуваних будівельних робіт у будівлі, що примикає до згорілого Будинку профспілок на вул. Хрещатик, 16 у Києві, оскільки балансотримачем будівлі є КМРП.

За словами В.Андреєва, ФПСУ є балансотримачем лише будівлі Будинку профспілок на вул. Хрещатик, 18/2 у Києві: КМРП входить до структури ФПСУ, але федерації не відома компанія-генпідрядник, що виконує будівельні роботи з надбудови поверхів.

Раніше, наприкінці жовтня 2014 року, Державна архітектурно-будівельна інспекція (Держархбудінспекція) України повідомила, що її департамент 16 жовтня скасував реєстрацію декларації про початок будівельних робіт у нежитлових приміщеннях, що примикають до згорілого столичного Будинку профспілок на вул. Хрещатик, 16 через подану недостовірну інформацію КМРП як замовника робіт.

За даними Держархбудінспекції, відповідне рішення ухвалив департамент після розгляду подання прокуратури Шевченківського району Києва щодо виявлених порушень: під час виконання будробіт на об'єкті змінилася його конфігурація.

Замовник будівництва КМРП у своїй декларації зазначав, що метою робіт є "реконструкція нежитлових приміщень". Але реконструкція не передбачає змін меж і параметрів будівлі, зазначили в Держархбудінспекціи.

За даними інспекції, таким чином, роботи в нежитлових приміщеннях, що примикають до столичного Будинку профспілок, можуть вважатися будівництвом і мають бути обумовлені містобудівними умовами й обмеженнями, яких у КМРП як замовника немає.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА