10:54 27.05.2015

Кабмін обмежив дохідність єврооблігацій України під гарантії США на $1 млрд 2,5% річних - постанова

2 хв читати
Кабмін обмежив дохідність єврооблігацій України під гарантії США на $1 млрд 2,5% річних - постанова

Відсоткова ставка за п'ятирічними єврооблігаціями України, що випускаються під гарантії США на суму $1 млрд, не повинна перевищувати 2,5% річних, такі умови затвердив Кабінет Міністрів постановою №320 від 20 травня, оприлюдненою в середу.

Згідно з документом, купон за новими паперами сплачуватиметься 29 листопада і 29 травня, а термін їх погашення - 29 травня 2020 року.

Номінальна вартість однієї облігації становить $200 тис. та більшу суму, що кратна $1 тис.

Учасники ринку вже повідомили, що Україні вдалося розмістити ці облігації з премією в 32 базисні пункти до аналогічних американських держоблігацій (близько 1,85% річних), тоді як коротші єврооблігації України на сьогодні торгуються на ринку з дохідністю близько 50% річних. Організаторами операції виступили Citi, JP Morgan та Morgan Stanley.

Перший випуск бондів на $1 млрд під гарантії США Україна розмістила в травні минулого року. Дохідність тоді на 28 базисних пунктів перевищила дохідність казначейських облігацій США (Treasuries) із погашенням 30 квітня 2019 року. Організаторами виступали JP Morgan та Morgan Stanley.

Нову угоду про гарантії ще на $1 млрд Україна та США підписали 18 травня в Києві. Гарантії забезпечують 100-відсоткову виплату позичальником основної суми кредиту та нарахованих за ним відсотків.

Мінфін США заявив, що у разі продовження реформ може надати Україні гарантії для випуску єврооблігацій ще на $1 млрд до кінця 2015 року.

Схвалена навесні чотирирічна програма Міжнародного валютного фонду (МВФ) на $17,5 млрд передбачає виділення ще $7,2 млрд допомоги іншими міжнародними фінансовими організаціями і двосторонніми партнерами, до цієї суми входять і гарантії США. Окрім того, ще $15,3 млрд має бути заощаджено в період дії програм за рахунок реструктуризації наявних боргів, проте переговори з приватними кредиторами, які Київ провадить із березня, поки що не привели до результату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА