11:05 27.05.2015

Порошенко підписав закони про звільнення від податків і зборів імпорту продукції для виконання державного оборонного замовлення

2 хв читати
Порошенко підписав закони про звільнення від податків і зборів імпорту продукції для виконання державного оборонного замовлення

Президент України Петро Порошенко підписав закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення.

Як повідомляє прес-служба глави держави, закон №365-VIII від 23 квітня 2015 р. звільняє від оподаткування ввізним митом комплектуючі (матеріали, вузли, агрегати, устаткування та комплектувальні вироби), які ввозять на територію України в митному режимі імпорту для використання у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник.

При цьому зазначені товари не звільняються від оподаткування ввізним митом, якщо вони вироблені або ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України згідно із законодавством.

Президент також підписав закон №366-VIII від 23 квітня 2015 р. "Про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення".

Цим актом звільняються від оподаткування операції з ввезення на територію України товарів, які використовують у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник, визначений Кабінетом Міністрів. Звільнення від оподаткування, встановлене цією нормою, не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України товарів, що мають походження чи ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом та/або визнаною державою-агресором щодо України відповідно до законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА