14:24 28.05.2015

Кернес заявив у суді, що глава МВС Аваков причетний до замаху на нього

3 хв читати
Кернес заявив у суді, що глава МВС Аваков причетний до замаху на нього

Харківський міський голова Геннадій Кернес у четвер на засіданні суду в Полтаві заявив, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пов'язаний із замахом на нього.

"Аваков - професійний керівник, і ним керує помста... У замаху на мене стирчать вуха Авакова. Він звик ображати в Facebook людей і тим самим порушувати закон", - заявив він у суді.

Р. Кернес також вважає, що народний депутат Антон Геращенко і глава МВС А. Аваков сфальсифікували проти нього справу. "Аваков також використовує пресу для тиску", - зазначив він.

На засіданні суду адвокат Г. Кернеса попросив усунути прокурора Олександр Ганилова, заявляючи, що протягом року він фальсифікував справу. Однак суддя не задовольнив відвід прокурора, оскільки вважає, що адвокати не надали доказів. Адвокати планують подати ще одне звернення про відсторонення прокурора.

Як повідомлялося, у четвер Харківський міський голова Геннадій Кернес прибув до Київського районного суду Полтави на слухання справи. Громадський порядок охороняють правоохоронці з собаками і спецпідрозділ "Грифон". Біля суду за годину до початку кілька десятків людей з державними прапорами та прапорами політичної сили "Батьківщина" влаштували мітинг. У руках мітингувальники тримають транспаранти з написами на кшталт "Кернеса на нари" Водночас не всіх журналістів пропустили до будівлі суду, мотивувавши це необхідністю попередньої акредитації.

18 травня Харківського міського голову Геннадія Кернеса евакуювали з Київського районного суду Полтави у зв'язку з загрозою його життю. За інформацією адвокатів, в одного з активістів, які пікетують будівлю суду, було помічено вогнепальну зброю. Водночас правоохоронці заявили, що вони зброї у мітингувальників не бучили.

2 березня Г. Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

4 березня в Генпрокуратурі повідомили про намір направити кримінальне провадження з обвинувальним актом до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності у справі.

26 березня Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Г. Кернеса та двох його охоронців.

Невідомі 25 січня 2014 року напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

31 березня стало відомо, що підготовче засідання у справі Р. Кернеса у Дзержинському райсуді Харкова перенесено на 7 квітня в зв'язку з неявкою потерпілих.

Пізніше того ж дня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ вирішив продовжити розгляд справи про перенесення судового розгляду справи Г. Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова на 2 квітня. Це було зроблено для того, щоб сторона звинувачення надала більш повний доказ проживання потерпілих у Солом'янському районі м. Києва, а захист підготував свої заперечення на цей рахунок.

2 квітня ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи мера Харкова Геннадія Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА