16:44 29.05.2015

Двоє жителів хутора поблизу с. Батьківщина на Луганщині поранені внаслідок обстрілу бойовиками українського блокпоста – Москаль

2 хв читати
Двоє жителів хутора поблизу с. Батьківщина на Луганщині поранені внаслідок обстрілу бойовиками українського блокпоста – Москаль

Бойовики напередодні ввечері кілька разів обстріляли крайній український блокпост біля села Родина (Луганська обл.), серед військових поранених немає, однак кілька гранат потрапили на сусідній хутір, внаслідок чого зазнали поранень двоє місцевих жителів.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, ввечері 28 травня бойовики з боку окупованого Первомайська кілька разів обстріляли крайній український блокпост у с. Родина, де діє єдиний пункт пропуску між контрольованою Україною та окупованою "ЛНР" частинами Луганської області.

"Поранених серед українських військових немає, однак під час одного з обстрілів, що вівся з автоматичного гранатомета, кілька гранат не долетіли до блокпоста, а впали й вибухнули на хуторі, який прилягає до Родини. Це частина селища, яка розташована на окупованій території у так званій ЛНР. Гранати вибухнули в приватних дворах у той момент, коли там перебували місцеві селяни. Двоє з них отримали осколкові поранення", - йдеться в повідомленні.

Один із поранених, чоловік пенсійного віку, зазнав легких поранень, інший – серйозних. Його переправили на контрольовану Україною територію й доставили в лікарню.

Прес-служба також інформує, що в п'ятницю вдень село Родина відвідали Г.Москаль, лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко і начальник обласного управління міліції Анатолій Науменко. Вони ознайомилися з роботою пункту пропуску через лінію розмежування, а потім проїхали на крайній блокпост на окуповану територію і поспілкувалися з одним із поранених селян. "Поїздка в так звану ЛНР обійшлася без ексцесів", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА