17:05 29.05.2015

Генпрокуратура розслідує факт розкрадання "Укртранснафтопродуктом" нафти у "справі Курченка" - джерело

2 хв читати
Генпрокуратура розслідує факт розкрадання "Укртранснафтопродуктом" нафти у "справі Курченка" - джерело

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу за фактом розкрадання посадовими особами ДП "Укртранснафтопродукт" нафтопродуктів, які є речовим доказом у "справі Курченка", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

"Посадові особи ДП "Укртранснафтопродукт" під час реалізації нафтопродуктів, на які накладено арешт, у період із жовтня 2014 року до травня 2015 року допустили порушення чинного законодавства, зокрема реалізацію палива за заниженими цінами, також не було дотримано порядку реалізації, було надано безпідставну відстрочку за рахунками за поставлені нафтопродукти підприємствам недержавної форми власності", - розповів співрозмовник агентства.

За інформацією джерела, частину коштів – понад 175 млн грн, які надійшли "Укртранснафтопродукту" за поставлені нафтопродукти, у жовтні-листопаді 2014 року було перераховано підприємствам ТОВ "Ітанікс стронг" та ТОВ "Трейд Інвест компані" (обидві - Київ) як авансові платежі за договорами поставки палива, які не виконано.

"Унаслідок таких дій завдано збитків на суму понад 165 млн грн. Кримінальне провадження фактове, розслідується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). Підозру поки що нікому не пред'являли", - поінформувало джерело.

Згідно з даними в держреєстрі, "Ітанікс стронг" і "Трейд Інвест компані" створено у вересні 2014 року зі статутним капіталом відповідно 1,2 тис. грн і 0,5 тис. грн. У кожного - по одному власнику-фізичній особі, які також є директорами компаній.

Як повідомлялося, раніше видання "Українська правда" з посиланням на дані СБУ стверджувало, що нафтопродукти було продано компанії "Фактор" Сергія Тищенка. Водночас С.Тищенко заявив, що вважає схему реалізації продуктів "абсолютно прозорою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА