16:00 16.06.2015

Столичні МАФи щорічно крадуть електроенергію на 1 млн грн - "Київенерго"

2 хв читати

Столична енергокомпанія ПАТ "Київенерго" оцінює свої щорічні втрати через незаконні підключення МАФів (малих архітектурних форм: тимчасових торгових точок тощо) в 600 тис. кВт-год, що еквівалентно 1 млн грн, повідомила прес-служба компанії.

"За даними КМДА, зараз у столиці налічується близько 20 тис. МАФів, що працюють з порушеннями законодавства. Станом на 1 червня 2015 року договірні відносини з "Київенерго" оформили власники лише близько 500 МАФів", - зазначено в повідомленні "Київенерго".

За даними компанії, часто до одного оформленого приладу обліку підключаються кілька МАФів. Крім того, у низці випадків власники МАФів домовляються про купівлю електроенергії з іншими балансотримачами електромереж без належного оформлення відносин.

"Щомісячно фахівці "Київенерго" складають загалом 20 актів про порушення "Правил користування електроенергією" з боку МАФів. Найбільш поширене порушення - самовільне підключення до електричних мереж", - зазначено в повідомленні.

Водночас, за даними "Київенерго", посилення контролю над діяльністю МАФів з боку КМДА дало відчутні результати: багато хто почав оформлення документів для повної легалізації.

"Нелегальні підключення МАФів і безоплатне споживання ними електроенергії є спільною проблемою законослухняних споживачів. Тому що саме їм доводиться платити зі своєї кишені за вкрадену електроенергію. "Київенерго" закликає жителів столиці інформувати фахівців компанії про відомі їм факти незаконних підключень до електромереж", - цитує прес-служба заступника директора з технічного забезпечення продажів відособленого підрозділу "Київські електромережі" Олександра Бемма.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА