17:10 18.06.2015

Глава Мінприроди Шевченко підтвердив політ літаком депутата Онищенка з Ніцци

2 хв читати

Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко підтверджує факт свого польоту літаком народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка з Ніцци, проте не вбачає в цьому корупції.

"Була така ситуація, було важко відлетіти. Я знав, що там перебуває також цей нардеп, і в нього літак у Ніцці. Подзвонив йому і попросив допомогти", - пояснив міністр на брифінгу в Києві в четвер.

"Він погодився, я просто з ним прилетів. Нічого за це не платив... Ніяких корупційних дій немає", - зазначив І.Шевченко.

Він уточнив, що у Берліні дивився футбол, а туди прилетів через Дрезден.

Міністр також заявив, що був за кордоном тільки в суботу-неділю (6-7 червня - ІФ), поінформувавши прем'єра про те, що залишає країну, а в понеділок, 8 червня, вже був на роботі.

Як повідомлялося, керівник фракції Радикальної партії, що входить до парламентської коаліції, Олег Ляшко закликав прем'єра і депутатів відправити у відставку І.Шевченка. "У нас у Василькові сталася техногенна катастрофа (пожежа на нафтобазі БРСМ почалася 8 червня і тривала більше тижня), величезна екологічна катастрофа, загинуло 5 осіб унаслідок цієї катастрофи. Міністр екології Шевченко в цей час перебуває в Ніцці, в Монако, у відпустці".

Коли глава Мінприроди відкинув ці звинувачення, О.Ляшко з трибуни парламенту повідомив, якими літаками вилітав з країни та повертався до неї міністр. "Пан Шевченко повернувся літаком PH-ARO. Власник цього літака - наш колега Онищенко... пов'язаний з газодобувною сферою в Україні" - сферою відповідальності міністра", - заявив голова фракції Радикальної партії, вимагаючи від Генеральної прокуратури порушення кримінальної справи.

І.Шевченко призначений міністром екології і природних ресурсів за квотою фракції партії "Батьківщина".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА