12:54 23.06.2015

За підозрюваного у вбивстві Бузини Поліщука внесли заставу

2 хв читати

За 25-річного Дениса Поліщука, затриманого в рамках розслідування вбивства публіциста Олеся Бузини та заарештованого за рішенням суду, внесли заставу в сумі понад 5 млн грн.

"Заставу вже внесено... Це дуже велика сума: це понад 5 млн грн, по-моєму, 5,2 млн. Хто її зробив – невідомо", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат від фракції "Радикальної партії Андрій Лозовий у вівторок.

За словами парламентарія, він, а також його колега з фракції "Батьківщина" Ігор Луценко, наразі перебувають біля Київського ізолятора тимчасового утримання. Там також зібралися громадські активісти, які очікують звільнення Д. Поліщука.

Відповідаючи на запитання, коли заарештованого можуть випустити, А. Лозовий зазначив: "Це бюрократія. Звільнення може затягнутися на кілька годин".

У свою чергу, в МВС України агентству підтвердили інформацію про внесення за Д. Поліщука застави. За інформацією відомства, можливо, до кінця дня його відпустять після перевірки відповідних документів.

Як повідомлялося, двоє підозрюваних у безпосередньому виконанні убивства О. Бузини А. Медведька і Д. Поліщук були затримані в четвер. Пізніше цього ж дня було затримано ще одного підозрюваного у причетності до організації вбивства.

За словами соратників Д. Поліщука, він служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го окремого розвідувального взводу.

18 червня Шевченківський районний суд столиці ухвалив постанову, згідно з якою йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, але з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

19 червня прокуратура міста Києва заявила, що внесе апеляцію на цю постанову Шевченківського районного суду столиці.

О. Бузину було вбито 16 квітня в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він жив. За даними МВС, він загинув від поранень у груди і голову з пістолета ТТ, кулями калібру 7.62. Міліція почала розслідувати цю пригоду за ст. 115 КК (умисне вбивство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА