16:17 25.06.2015

Генпрокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт за підозрою начальника митного поста в Сумській області в контрабанді сиру до РФ

2 хв читати
Генпрокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт за підозрою начальника митного поста в Сумській області в контрабанді сиру до РФ

Генеральна прокуратура України спрямувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою начальника митного поста "Бачевськ" Сумської митниці Державної фіскальної служби, який організував схему контрабандного постачання продуктів харчування в Росію.

Як повідомляється на сайті Генеральної прокуратури, управління нагляду в кримінальному провадженні у сфері транспорту Генпрокуратури затвердило обвинувальний акт в кримінальному провадженні за підозрою начальника митного поста "Бачевськ" Сумської митниці ДФС у зловживанні службовим становищем за ч. 2 ст. 364 КК України і щодо директора одного з суб'єктів підприємницької діяльності за підозрою у використанні підробленого документа за ч. 4 ст. 358 КК України.

У повідомленні зазначено, що досудове розслідування встановило, що начальник митного поста організував злочинну групу, до складу якої входив його колишній підлеглий.

"Учасниками цієї групи декларувалася деревина за підробними митними документами, а фактично здійснювався експорт з прихованням від митного контролю продуктів харчування - сирних продуктів, які ввозилися на територію РФ, чим заподіяли збитків державі на суму понад 250 тис. грн", - зазначено на сайті Генпрокуратури.

За інформацією відомства, за результатами виявлення незаконного каналу експорту в Росію контрафактний товар заарештований і за рішенням органу досудового розслідування 22 тонни сиру передані через волонтерські організації на потреби Збройних сил України.

"Зараз за результатами досудового розслідування обвинувальний акт спрямовано на розгляд суду", - сказано в повідомленні.

За інформацією Генпрокуратури, начальникові митного поста загрожує покарання до 6 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА