12:59 29.06.2015

Глава Мінфіну України готова до зустрічі з кредиторами без попередніх умов після укладення угоди про конфіденційність - заява

2 хв читати
Глава Мінфіну України готова до зустрічі з кредиторами без попередніх умов після укладення угоди про конфіденційність - заява

Міністр фінансів України Наталія Яресько знову закликає Спеціальний комітет кредиторів до якнайшвидшого пошуку рішень щодо реструктуризації українських боргів з урядом України.

"Міністр знову закликає Комітет якомога швидше знайти спільне з урядом України рішення про реструктуризацію. Якщо Комітет укладе угоду про конфіденційність, міністр готова зустрітися з Комітетом без попередніх умов. Міністр сподівається на подолання поточних розбіжностей у поглядах з кредиторами і, зрештою, на початок прямих переговорів з Комітетом", - йдеться в заяві Міністерства фінансів у понеділок.

У заяві наголошується, що Міністерство фінансів висловлює жаль з приводу того, що протягом останніх трьох місяців члени Спеціального комітету кредиторів послідовно відмовлялися розпочати прямі переговори з Україною згідно зі стандартними умовами конфіденційності.

"Члени Комітету використовували як привід не зустрічатися з представниками України (зокрема, міністром фінансів Наталією Яресько) свої побоювання щодо того, що отримання ними конфіденційної інформації вплине на їхні торгові операції. Це не давало провести переговори про умови боргової операції, яка дозволила б досягти тих трьох кількісних її цілей, закладених у програмі співпраці України і МВФ", - зазначають у Мінфіні.

У Мінфіні України зазначають, що, незважаючи на заяви, що стверджують протилежне, пропозиція Спеціального комітету кредиторів не відповідає цим трьом цілям, узгодженим із МВФ. "Це пропозиція передбачає вилучення $8 млрд з міжнародних резервів Національного банку України для сплати за зовнішніми комерційними боргами. Проти такого кроку рішуче виступив МВФ у своїй заяві від 12 червня 2015 року", - йдеться в заяві відомства.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА