13:32 29.06.2015

Переговори Росія-Україна-ЄС щодо газу відбудуться 30 червня, "Нафтогаз" звернувся до "Газпрому" щодо знижки

2 хв читати
Переговори Росія-Україна-ЄС щодо газу відбудуться 30 червня, "Нафтогаз" звернувся до "Газпрому" щодо знижки

Міністр енергетики РФ Олександр Новак підтвердив анонсовану раніше дату проведення переговорів щодо газу Росія-Україна-ЄС - 30 червня.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи підтверджувати їм заброньовані на вівторок квитки до Відня, він сказав: "Підтверджувати. Так, летимо".

Як повідомлялося, 30 червня були заплановані чергові переговори щодо газової теми між Росією, Україною і ЄС, проте глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв 26 червня, що досі немає предмету для дискусії, оскільки "Нафтогаз України" досі не звернувся з проханням про знижку на газ, що припиняє свою дію 30 червня.

"І такого звернення (про знижку - ІФ) від наших українських колег на сьогоднішній час немає. Немає звернення, немає предмету дискусії, немає предмету обговорення", - сказав він.

У понеділок джерело, ознайомлене з ситуацією, підтвердило "Інтерфаксу", що "Нафтогаз" звернувся до "Газпрому" (MOEX: GAZP) щодо надання знижки на газ.

"Нафтогаз" хотів продовжити дію знижки до кінця опалювального сезону 2015-2016 рр., однак "Газпром" наполягав на поквартальну знижку.

О. Міллер також повідомив, що "нещодавно "Нафтогаз" звернувся до нас з дуже своєрідним проханням - не постачати газ на південний схід".

"Якщо НАК вважає південний схід України, Україною, то не повинно бути проблем із оплатою поставок. Якщо вони вважають по-іншому, нехай вони про це скажуть. Але вони про це не говорять", - сказав він.

О. Міллер також додав, що "Газпром" запропонував, щоб контракт на поставки російського газу на південний схід України уклав трейдер. Але відповіді на цю пропозицію не було.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА