20:12 30.06.2015

Апеляційний суд Києва не зміг розглянути скаргу захисту підозрюваного у вбивстві Бузини Медведька через відсутність матеріалів справи

2 хв читати

Апеляційний суд Києва не зміг розглянути скаргу захисників підозрюваного у вбивстві публіциста та журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька на обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 14 серпня через те, що з Шевченківського райсуду Києва досі не передано матеріалів цієї справи.

"Судове засідання не змогло розпочатися через те, що, починаючи з 19 червня, з Шевченківського районного суду Києва до Апеляційного суду Києва не надійшли матеріали судової справи про розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Андрію Медведьку. Захист розцінює такі дії Шевченківського районного суду як інсинуацію, спробу збити інформаційну хвилю, щоб суспільство втратило інтерес до цієї справи", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат А.Медведька Сергій Войченко у вівторок.

За його даними, наступне засідання призначено на 15:30 6 липня.

Як повідомлялося, 25 червня з аналогічної причини було перенесено на 2 липня засідання Апеляційного суду Києва з розгляду апеляції прокуратури на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві О.Бузини Денису Поліщуку.

18 червня Шевченківський районний суд Києва ухвалив постанову, згідно з якою Д.Поліщуку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів, але з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн. 23 червня Д.Поліщук вийшов з ізолятора тимчасового тримання в Києві після внесення за нього застави на суму понад 5 млн грн.

О.Бузина був убитий 16 квітня в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. За даними Міністерства внутрішніх справ, він загинув від поранень у груди і голову з пістолета ТТ, кулями калібру 7.62. Міліція почала розслідувати цю подію за ст. 115 КК (умисне вбивство).

Двох підозрюваних у безпосередньому виконанні вбивства О.Бузини А.Медведька та Д.Поліщука затримали 18 червня.

За словами соратників Д.Поліщука, він служив у зоні АТО у званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го окремого розвідувального взводу. А.Медведько є учасником АТО, він проходив службу у складі батальйону МВС "Київ-2".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА