20:34 30.06.2015

Рада коаліції за участю Гройсмана і Яресько обговорює розгляд у ВР питання відстрочення введення касових апаратів - депутат

2 хв читати

Комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики не зібрався на проанонсоване керівником фракції "Радикальної партії" Олегом Ляшком засідання, питання відстрочення введення касових апаратів розглядає рада коаліції за участю міністра фінансів Наталії Яресько.

"Засідання комітету перенесли. Зараз триває нарада у Гройсмана за участю ради коаліції, міністра фінансів Наталії Яресько, на якому намагаються знайти вихід з ситуації, що склалася", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" позафракційний народний депутат, член податкового комітету Михайло Головко.

Раніше повідомлялося, що наприкінці вечірнього засідання парламенту у вівторок народні депутати з різних фракцій (Радикальна партія, "Батьківщина", позафракційні) блокували трибуну після виступу лідера фракції Радикальної партії О.Ляшка, який вимагав внести до порядку денного засідання питання застосування підприємцями касових апаратів.

О.Ляшко зазначив, що підприємці, які зібралися біля будівлі Верховної Ради, вимагають скасувати рішення уряду про застосування касових апаратів в обов'язковому порядку.

На нараді керівників фракцій коаліції, за словами О.Ляшка, домовилися, що парламент скасує введення касових апаратів для підприємців із доходом до 1,5 млн грн.

"Усі п'ятеро лідерів фракцій підтримали пропозицію проголосувати закон, який повністю скасовує введення касових апаратів для другої групи підприємців. Це ті, у яких дохід до півтора мільйонів гривень. Для них повністю скасовано касові апарати", - заявив він з трибуни Верховної Ради на засіданні у вівторок.

О.Ляшко додав: "Що стосується третьої групи підприємців - домовилися, що переноситься введення касових апаратів (а це стосується десь десяти тисяч осіб), переносимо термін набуття чинності цього закону до 1 січня (2016 року - ІФ). І до 1 січня врегулюємо усі спірні питання, які є".

За словами лідера фракції, о 18.30 вівторка мало би відбутися засідання податкового комітету Верховної Ради за участю міністра фінансів Н.Яресько і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, де буде виписано текст відповідного законопроекту.

О.Ляшко наголосив, що на засіданні парламенту в середу вранці відповідний законопроект буде розглянуто.

Він також нагадав, що відповідний закон, який врегулює питання функціонування касових апаратів, набуває чинності з 1 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА