09:37 01.07.2015

У "Чорнобильській пущі" рятувальники продовжують гасити осередки загорання, ситуація під контролем - ДСНС

2 хв читати
У "Чорнобильській пущі" рятувальники продовжують гасити осередки загорання, ситуація під контролем - ДСНС

У "Чорнобильській пущі" триває гасіння осередків загорання, ситуація контрольована, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій у середу вранці.

"Станом на 7:00 1 липня ситуація є контрольованою, гасіння осередків загорання триває", - йдеться в повідомленні.

Для проведення повітряної розвідки та оцінки обстановки планується залучити вертоліт ДСНС.

До гасіння пожежі залучені 27 од. техніки та 192 людини, зокрема від ДСНС - 22 од. техніки і 144 людини особового складу.

На місці події розгорнуто штаб пожежогасінні, працює мобільна оперативна група ГУ ДСНС у Київській області. Загальну координацію дій із гасіння пожежі здійснює перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

Пізніше голова ДСНС Микола Чечоткін на сторінці у Facebook підтвердив, що ситуація на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" контрольована.

"Уже ліквідували кілька осередків загорання трав'яного покриття в с. Бички, Луб'янка, Стара Красниця, але залишається горіння осередків торфу. У с. Ковшилівка в заплаві річки Уж та с. Глинка провели оборювання осередку пожежі. Пожежу трав'яного покриття в районі смт Поліське - локалізували, по периметру здійснено оборювання", - повідомив М.Чечоткін.

Як повідомлялося, о 17:10 29 червня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення в районі с. Ковшилівка та смт Поліське у заплаві річки Уж виникло займання сухої трави і очерету, яке розповсюдилося окремими осередками на площі близько 130 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА