16:34 01.07.2015

Савченко та її адвокат прочитали кримінальну справу, повідомив слідчий

2 хв читати
Савченко та її адвокат прочитали кримінальну справу, повідомив слідчий

Українка Надія Савченко, яку звинувачує в РФ у пособництві вбивству російських журналістів, ознайомилася з матеріалами кримінальної справи.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", про це повідомив слідчий у Мосміськсуді, де розглядається апеляційна скарга на продовження її арешту.

Він додав, що з матеріалами справи також ознайомився її адвокат Ілля Новіков.

Н.Савченко з липня 2014 року пеоребуває в Росії під арештом за звинуваченням у пособництві вбивству російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина в Луганській області. 24 квітня їй було висунуто в остаточній редакції звинувачення в пособництві у вбивстві двох і більше осіб, пособництві в замаху на вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом, за мотивами політичної ненависті групою осіб, а також у незаконному перетині кордону РФ.

За даними слідства, під час воєнних дій поблизу Луганська в червні 2014 року Н.Савченко, знаючи координати розташування групи російських журналістів ВДТРК і інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським збройним формуванням.

Н.Савченко не визнає провини. На знак протесту проти арешту і висунутих звинувачень українка кілька разів оголошувала голодовку. Нині вона ознайомлюється з матеріалами справи і намагається підтримувати себе в хорошій фізичній формі, готуючись до майбутнього суду.

Н.Савченко очолювала партійний список "Батьківщини" на дострокових виборах до Верховної Ради 26 жовтня і була обрана народним депутатом України. Пізніше Верховна Рада включила її до складу української делегації в ПАРЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА