16:30 02.07.2015

Глава Міненерговугілля констатує 100% рівень розрахунків за продану в травні електроенергію

2 хв читати
Глава Міненерговугілля констатує 100% рівень розрахунків за продану в травні електроенергію

Рівень розрахунків за поставлену в травні електроенергію вперше за тривалий час сягнув 100%, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"Дуже багато зроблено в плані збирання, тобто "Енергоринок" у травні вперше від початку цього року зібрав 100% коштів від споживачів", - сказав він під час круглого столу в Києві в четвер.

За даними ДП "Енергоринок", загалом за п'ять місяців 2015 року плата за поставлену електроенергію становила 50,047 млрд грн, або 89,9% від вартості продукції. Водночас порівняно з аналогічним показником минулого року рівень оплати знизився на 5,6 п. п. (січень-травень-2014 - 95,5%).

Найгірший рівень розрахунків із ДП "Енергоринок" за січень-травень 2015 року у ДП "Регіональні електричні мережі" (рівень розрахунків - 19,3%, недоплата - 1 млрд 674,2 млн грн), ПАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" (23%, 511,6 млн грн), ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (24,4%, 1 млрд 128,4 млн грн), ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" (46,4%, 1 млрд 426,5 млн грн), ВАТ "Запоріжжяобленерго" (82,3%, 613,3 млн грн), ВАТ "Харківобленерго" (89,1%, 191 млн грн).

Як повідомлялося, на початку 2015 року на енергоринку України склалася катастрофічна ситуація з платежами з ринку, пов'язана з низьким рівнем плати за поставлену електроенергію та газ на не підконтрольні центральній владі території Донбасу.

У лютому 2015 року Володимир Демчишин в інтерв'ю журналу "Фокус" зазначав, що борг не контрольованих українською владою територій Донбасу за газ становить близько 7,5 млрд грн, за електроенергію - близько 3,5 млрд грн.

За його словами, щомісяця сума боргу за електроенергію зростає на 700-800 млн грн, у зв'язку з чим НКРЕКП 2 лютого ухвалила постанову №158, обмеживши виплати генерації в зоні АТО, яку не контролюють органи державної влади.

"Там усі станції працюють на виділений регіон, перетікання з контрольованої території немає. У результаті вони виробляють енергію, споживачі за неї не платять, а ДП "Енергоринок" компенсує", - пояснив ситуацію В.Демчишин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА