11:39 04.07.2015

Затягування ухвалення ВР низки законопроектів загрожує зірвати отримання $3 млрд від МВФ і СБ – Мінфін України

2 хв читати
Затягування ухвалення ВР низки законопроектів загрожує зірвати отримання $3 млрд від МВФ і СБ – Мінфін України

Верховна Рада затягує ухвалення чотирьох законопроектів, що загрожує отриманню Україною $3 млрд міжнародної фінансової допомоги, зокрема від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ), заявляють у Мінфіні України.

Так, у своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов написав, що парламент має проголосувати за поправки до законів у сфері комунальних послуг (№2029а), про зняття мораторію на примусову реалізацію майна боржників "Нафтогазу" (№2956) і про вдосконалення системи гарантування вкладів та виведення неплатоспроможних банків з ринку (№2045а).

"...не проголосованими залишилися законопроекти 2029а, 2956 і 2045а, які є попередніми червневими умовами для отримання другого транша програми МВФ і бюджетних кредитних ліній Світового банку та пов'язаних з ними коштів. Якщо ці закони не будуть ухвалені у п'ятницю, то "мінус 3 млрд дол", - написав А. Шевальов.

Водночас, міністр фінансів України Наталія Яресько на своїй сторінці Facebook додала, що також парламент має ухвалити проект закону, необхідний для розблокування фінансування з боку МВФ – "№ 2873, щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро".

Вона уточнила, що крім $1,7 млрд другого транша від МВФ йдеться про два кредити Світового банку на $800 млн до $500 млн, для отримання яких необхідно ухвалити законопроекти №2029а і №2956.

Прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що має намір у п'ятницю прибути до ВР, щоб спробувати домогтися ухвалення цих документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА