11:59 04.07.2015

Порошенко патрульним поліцейським: Оцінкою вашої діяльності має бути довіра українців

2 хв читати

У Києві дві тисячі новоспечених патрульних поліцейських в суботу на Софійській площі склали присягу на вірність українському народові.

Присутній на церемонії президент України Петро Порошенко привітав патрульних поліцейських, зазначивши, що на них покладено велику відповідальність."Сьогодні ви виступаєте на внутрішній фронт, фронт боротьби за закон і справедливість", - сказав президент.

За його словами, поліцейським у столиці може бути не легше, ніж бійцям на Донбасі.

За словами глави держави, для того, щоб захищати закон, патрульним доведеться ризикувати здоров'ям і навіть життям. "Кожен з вас вже став символом реформ", - сказав П. Порошенко, висловивши переконання в чесності і порядності патрульних, а також їх здатності витримувати високі психологічні навантаження.

"Ворог хоче,...щоб ви були реінкарнацією даішника", - сказав П. Порошенко, додавши, що патрульним необхідно докласти зусиль, щоб цього не було.

"Я як і вся українська влада, переконаний, що ви виправдаєте цю довіру... Найвищою оцінкою вашої діяльності має бути довіра українців", - наголосив глава Української держави.

Як повідомлялося, 2 липня Верховна Рада ухвалила закон про національну поліцію.

Згідно із законом, у складі поліції функціонують кримінальна і патрульна поліція, органи досудового розслідування, міліція охорони, спеціальна поліція і поліція особливого призначення.

Керівника поліції призначає на посаду і звільняє Кабінет Міністрів України за поданням прем'єр-міністра відповідно до положень міністра внутрішніх справ.

Закон передбачає, що поліцейські можуть залучатися до участі у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Закон вступає в силу через 3 місяці з дня, наступного за днем публікації, за винятком деяких положень. У частині про поліцейські підрозділи патрульної поліції в Києві цей закон набуває чинності з дня його публікації. У частині про поліцейські підрозділи в Одесі та Львові закон набуває чинності з 20 серпня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА