13:34 04.07.2015

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною, з великокаліберної зброї бойовики стріляють переважно вночі - Лисенко

1 хв читати
Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною, з великокаліберної зброї бойовики стріляють переважно вночі - Лисенко

Обстановка в зоні проведення АТО залишається складною, бойовики продовжують застосовувати озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"На луганському напрямку спостерігається активізація диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. Українські військові вкотре продемонстрували свій професіоналізм і відбили напад групи з 10 бойовиків поблизу міста Щастя", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

За словами А. Лисенко, НЗФ відкривають вогонь по позиціях сил АТО з 122-мм мінометів і 152-мм артилерії.

"Противник частіше використовує крупнокаліберну зброю вночі, щоб не привертати увагу спостерігачів ОБСЄ та інших представників від органів, які контролюють виконання Мінських угод", - наголосив він.

Спікер АП зазначив, що "гарячою точкою" було і н. п. Опитне (неподалік Донецького аеропорту), там бойовики стріляли з 122-мм мінометів, 152-мм гармат, застосували бронетехніку, працювали снайпери. Під вогонь потрапили також Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Санжарівка, Троїцьке. Неспокійно було і на околицях Горлівки.

"На маріупольському напрямку було відносно спокійно. За весь день бойовики двічі порушили режим тиші, але все одно застосували заборонені Мінськими домовленостями 122-мм міномети по позиціях наших військових поблизу села Новотроїцьке", - розповів А. Лисенко.

За добу зафіксовано 2 прольоти БПЛА противника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА