14:13 04.07.2015

Усі служби МВС будуть реформовані в поліцейські, зарплата буде гідною - Аваков

2 хв читати
Усі служби МВС будуть реформовані в поліцейські, зарплата буде гідною - Аваков

Усі служби МВС будуть реформовані, щоб називатися поліцейськими, зарплата в поліції буде гідною, обіцяє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Усі служби будуть реформовані. Лише нові служби називатимуться поліцією. Спочатку патрульні, за ними підуть дільничні поліцейські, потім піде кримінальний блок, потім – експерти. У нас велика-велика програма", - сказав міністр журналістам у суботу в Києві, розповідаючи про плани Міністерства в рамках трансформації міліції в поліцію.

Відповідаючи на запитання про те, чи не буде зарплата патрульного поліцейського меншою, ніж передбачалося, міністр сказав, що в бюджеті закладені кошти для виплати зарплати поліцейським у розмірі 8-10 тис. грн.

Також глава МВС нагадав, що в українській поліції буде створено підрозділ, який прийде на зміну нинішнім загонам спецпризначення. "Там зарплата буде близько 15 тис. грн. Тобто, це гідні зарплати для гідного нового поліцейського", - додав він.

Також А. Аваков висловив сподівання щодо того, що і соціальні пільги для поліцейських будуть нарощуватися, "щоб людина розуміла, що їй просто треба чесно працювати".

"Я впевнений, що президент підпише закон, ухалений Верховною Радою. Ще три закони ми проголосуємо наступного сесійного тижня, і у нас буде абсолютно повний інструментарій, щоб поліцейські мали максимум повноважень і відповідальності", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, 2 липня Верховна Рада ухвалила закони "Про Національну поліцію" та "Про органи внутрішніх справ".

Закон "Про Національну поліції" вступає в дію через 3 місяці з дня, наступного за днем публікації, за винятком деяких положень. У частині про поліцейські підрозділи патрульної поліції в Києві цей закон набуває чинності з дня його публікації. У частині про поліцейські підрозділи в Одесі та Львові закон набуває чинності з 20 серпня 2015 року.

Відповідно до іншого закону, в систему органів внутрішніх справ входять Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, органи виконавчої влади, які реалізують політику у сфері захисту державного кордону (Державна прикордонна служба – ІФ), у сферах міграції (Державна міграційна служба – ІФ), у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій (ДСНС – ІФ), а також Національна гвардія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА