16:50 08.07.2015

Кабмін вирішив ліквідувати ДАК "Автомобільні дороги України" - Пивоварський

2 хв читати
Кабмін вирішив ліквідувати ДАК "Автомобільні дороги України" - Пивоварський

Кабінет Міністрів України 8 липня ухвалив рішення ліквідувати Державну акціонерну компанію "Автомобільні дороги України", заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

"Це фінальна точка в процесі написання дорожньої карти, яка пояснює, яким чином ми реформуємо систему автодору, передамо експлуатаційні можливості на місця, фінансуватимемо дорожнє будівництво", - сказав міністр, виступаючи на нараді президента України Петра Порошенка з силовиками і губернаторами в Одесі в середу.

Як повідомлялося днями з посиланням на віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського, урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури й екологічної політики підтримав ліквідацію ДАК.

За його даними, одними з важливих кроків для реформування дорожньої галузі є передача облавтодорів державного управління на місцевий рівень. Цьому процесу заважає наявність проміжної управлінської структури - ДАК "Автомобільні дороги України", якій підкоряються обласні дорожні підприємства.

Як зазначив В. Вощевський, ця постанова стане черговим кроком на шляху реформування системи державного управління автомобільними дорогами.

Між тим, віце-прем'єр-міністр звернув увагу представників Міністерства інфраструктури, що паралельно з передачею доріг і обслуговуючих організацій, місцевій владі необхідно вирішувати і питання фінансування.

Раніше повідомлялося, що, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України № 432-р від 31 березня 2014 року, передбачалося, що реформування ДАК "Автомобільні дороги України", оптимізація структури її дочірніх підприємств з урахуванням вимог законодавства і передача частини їх майна, прав і обов'язків у сферу управління обласних адміністрацій будуть проведені в 2015-2016 рр.

У 2014 році глава державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Олександр Малін зазначав, що агентство не має наміру надалі дотувати "Автомобільні дороги України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА