17:22 08.07.2015

Порошенко закликає голів облдержадміністрацій бути активнішими в реалізації актуальних реформ, не чекаючи рішень центральної влади

2 хв читати
Порошенко закликає голів облдержадміністрацій бути активнішими в реалізації актуальних реформ, не чекаючи рішень центральної влади

Президент України Петро Порошенко закликав голів обласних державних адміністрацій виявляти ініціативу в реалізації важливих і нагальних реформ на місцях, не чекаючи відповідних рішень центральних органів влади.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час наради з губернаторами і керівниками силових структур в Одесі під керівництвом президента виникла словесна суперечка між головами Дніпропетровської і Одеської ОДА.

"Коли пан Райнін (голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін - ІФ) сказав, що вони ввели електронну систему отримання дозволів, йому ніхто не аплодував. А коли пан Саакашвілі (глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі - ІФ) сказав: "Ми побудуємо такий красивий будинок", - було багато оплесків... Я не мислю тими категоріями, як пан Саакашвілі, я вважаю, що там є деякі складнощі із законом і в нас немає, на жаль, повноважень. Щоб виконувати закон, спочатку Кабінет Міністрів має скасувати підзаконні акти і Верховна Рада має їх змінити. Чи пан Давид (заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе - ІФ) прийде до мене", - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, виступаючи на нараді.

Глава Одеської області М. Саакашвілі у відповідь зазначив, що чинне законодавство в окремих випадках не дає главі ОДА деяких повноважень. "А що, вам краще, щоб Україна швидко розвивалася або щоб прокурор додому не приходив?" - парирував глава Одеської області.

Водночас у діалог втрутився президент України, який закликав губернаторів не вступати в суперечки. "По-перше, я не дозволяю суперечок. Слово надаю тільки я. По-друге, у нас на сьогодні президент має право законодавчої ініціативи, ви - президентська вертикаль, і я чекаю проект змін до закону, який вам розв'яже руки", - сказав П. Порошенко.

Він додав, що реформи не мають чекати внесення змін до законодавства. "Якщо ми сидітимемо і чекатимемо, поки хтось там змінить законодавство, щоб ми почали реформи, - ми програємо. І тому ми одна команда, незалежно від того, у кого який стиль", - сказав президент.

Пізніше, завершуючи засідання, П.Порошенко закликав керівників областей і присутніх голів силових структур до рішучих дій, образно зазначивши, що "в окопах уже ніхто не сидітиме".

Він також пообіцяв, що у вересні буде проведено подібну нараду, швидше за все, в Києві, на якій заслухають звіти і дадуть незалежну оцінку діяльності на місцях. При цьому глава держави наголосив, що наразі значних зауважень у нього немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА