14:45 13.07.2015

Турчинов: Будівництво фортифікацій на Донбасі буде завершено до 15 липня

2 хв читати
Турчинов: Будівництво фортифікацій на Донбасі буде завершено до 15 липня

Будівництво фортифікаційних споруд на лінії розмежування на Донбасі буде завершено до 15 липня поточного року, повідомив секретар РНБО України Олександр Турчинов.

"На превеликий жаль, їх будівництво сильно затягнулося. Але, тим не менше, хочу сказати, що це вже фінальна стадія і до 15 липня окреслено завдання завершити будівництво всіх трьох ліній оборонних рубежів", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це досить серйозна в інженерному плані робота, причому особливо складно було будувати на першій лінії оборони, оскільки робота виконувалася практично під постійним снайперським і артилерійським вогнем, що і вплинуло на темпи будівництва.

"Створюється серйозна урядова комісія, яка 15 липня починає прийом цих споруд. Але хто не вкладеться у визначений термін, або якщо комісія у складі представників Міноборони, Генштабу та апарату РНБО дійде висновку, що роботи проведені неякісно, то, відповідальні за будівництво не нижче заступників голів адміністрацій будуть зняті з посад", - сказав О. Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що фортифікаційні споруди – це досить серйозні інженерні конструкції. "Завдання, наприклад, залізобетонних вогневих точок і об'єктів укриття – витримувати пряме потрапляння міни або артилерійського снаряда. Загалом, вибудувана система оборони має відобразити не лише наступ російсько-терористичних угруповань, а й наступ регулярних сил російської армії. Таке завдання ми ставимо", - резюмував він.

Повний текст інтерв'ю буде опубліковано на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА