13:12 14.07.2015

Ситуація в зоні АТО загострюється, обстріли з озброєння, що підлягає відведенню, почастішали - Лисенко

2 хв читати
Ситуація в зоні АТО загострюється, обстріли з озброєння, що підлягає відведенню, почастішали - Лисенко

Спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє про погіршення ситуації на сході України і почастішання випадків порушення Мінських домовленостей.

"Ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення. Кількість фактів порушення режиму тиші з боку НЗФ зростає, збільшується і кількість застосування ними важкого озброєння, що підлягає відводу згідно з Мінськими домовленостями", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

А. Лисенко розповів, що на Луганському напрямку поблизу н. п. Кримське бойовики застосували проти сил АТО стрілецьку зброю, міномети, БМП, перестрілки тривали майже весь день. Також неспокійно було поблизу міст Щастя і Попасна.

На донецькому напрямку противник активізувався біля м. Горлівка, посилилися обстріли позицій сил АТО біля залізниці "Костянтинівка-Ясинувата".

"Від Новгородського до Верхньоторецького противник активно застосовує важке озброєння - 120-мм міномети, танки і ствольну артилерію, здійснюючи обстріл у темний час доби. На сході Донецька перестрілки тривають цілодобово за всім фронтом від Авдіївки до Мар'їнки, причому почастішали артилерійські обстріли та снайперський вогонь. На південь від Донецька фактів порушення перемир'я з боку НЗФ не було", - розповів спікер АП.

На маріупольському напрямку триває затишшя - зафіксовані лише дві короткострокові провокації противника в Широкиному.

За словами А. Лисенко, в понеділок в зоні АТО було зафіксовано 12 польотів безпілотників противника, ще один БПЛА прикордонники зафіксували у повітряному просторі України у Запорізькій області.

Як повідомлялося, згідно з Мінським меморандуму, протягом доби з моменту його прийняття передбачався відведення засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше 15 км з кожного боку (за низкою винятків) для створення зони безпеки завширшки не менше 30 км. До списку виключень потрапили 120 мм міномети, що мали бути відведені на 8 км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА