10:33 21.07.2015

Голова Дніпропетровської ОДА закликав МОЗ та Міноборони компенсувати області 22 млн грн витрат на лікування учасників АТО

2 хв читати
Голова Дніпропетровської ОДА закликав МОЗ та Міноборони компенсувати області 22 млн грн витрат на лікування учасників АТО

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації (ОДА) Валентин Резніченко звернувся в Міністерство оборони України і Міністерство охорони здоров'я з пропозицією компенсувати області 22 млн грн, витрачені на лікування поранених і хворих учасників АТО в цивільних лікарнях регіону.

Як повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА, очільник області також попросив ці міністерства виробити механізм постійної компенсації витрат на лікування бійців АТО.

"МОЗ має підрахувати обсяг необхідних для Дніпропетровської області коштів, а наші цивільні медустанови - укласти договір з Міноборони про надання їм цих грошей. Для впровадження такої системи потрібно внести зміни до постанови Кабміну", - сказав журналістам заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

За його словами, поранені надходять до лікарень області постійно. Переважно це жителі інших областей. Кошти на їх лікування в цивільних медичних закладах не передбачені, тому додатково виділяються з обласного бюджету.

"22 млн грн - це непередбачені витрати, що продовжують зростати - поранені у цивільні лікарні надходять майже щоденно. Питання дуже гостре і потребує негайного вирішення на державному рівні", - йдеться в повідомленні.

Наразі, згідно з чинним законодавством, за законом держава виділяє кошти на лікування поранених лише військовим шпиталям, а цивільні медустанови фінансуються з обласного бюджету.

За час проведення АТО Дніпропетровська область прийняла найбільше серед інших областей України, кількість поранених - 5,5 тис.

Як повідомлялося, вартість триразового харчування в міських лікарнях Дніпропетровська, як для місцевих жителів, так і для учасників АТО, становить 9,56 грн, тоді як у військових шпиталях – 65,5 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА