11:55 21.07.2015

Бізнесмен Коломойський – у списку кінцевих бенефіціарів МАУ

3 хв читати
Бізнесмен Коломойський – у списку кінцевих бенефіціарів МАУ

Відомий український бізнесмен Ігор Коломойський є одним з кінцевих бенефіціарів найбільшої авіакомпанії країни – "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ).

Таку інформацію оприлюднив голова наглядової ради МАУ Арон Майберг в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ця інформація важлива, я можу її оприлюднити. Пам'ятаєте, я казав: якщо буде прийнята та норма, яка вимагає цього оприлюднення, ми її оприлюднимо. Ми не оприлюднили цієї інформації лише з однієї причини – щоб ініціювати владу до цієї норми. Так, Ігор Коломойський перебуває серед бенефіціарів МАУ. Моє розуміння: пасажири мають право про це знати, норми законів необхідно виконувати", - сказав він.

Глава НС також зазначив часте звучання в суспільстві розуміння необхідності скасувати норму про те, щоб 51% володіння авіаперевізником належало українським особам.

"Дорогі панове, це міжнародна норма! Кажуть: але ж вона в рамках САП з ЄС не діє! Звичайно, коли ти приєднуєшся до європейського простору, ти ніби важаєшся резидентом цього об'єднаного простору, тому, коли Україна до нього приєднається, будь-яка країна розглядатиметься як резидент України і навпаки. Але є Чиказька конвенція, що свідчить, що пмає бути національне володіння капіталу, переважне володіння. І ми від цього нікуди не дінемося, оскільки якщо ми змінимо цю норму, це перший крок до того, що ми відтягнемо у часі підписання угоди про САП з ЄС", - констатував глава А. Майберг.

На його думку, проблема в тому, що немає експерта, що має довести суспільству, депутатам правильність тієї чи іншої норми.

"Хтось має заявити про це. На мій погляд, цю заяву має зробити міністр транспорту, він повинен встати і сказати: "Це неможливо" або навпаки: "Так, це можливо". Головне, не можна що-небудь робити під інтереси якої-небудь компанії, МАУ, ще якоїсь. Це національні інтереси. Та й у компаній можуть виникнути проблеми. Коли компанія прийде в іншу країну, їй скажуть: доведіть своє переважне володіння національним капіталом. Загалом вважаю, що в кожній країні мають бути експерти, до яких суспільство має дослухатися, і це, звичайно, мають бути чиновники вищого рангу, які відповідають за той чи інший напрям", - резюмував А. Майберг.

МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль". Флот МАУ складається з 31 літака: 27 середньомагістральних і чотирьох далекомагістральних.

За даними НКЦПФР кіпрська компанія "Онтобет промоушінз лімітед" володіла 15,91% акцій МАУ. Ще 74,16% авіаперевізника володіло ТОВ "Кепітел інвестмент проджект" (Київ).

"Кепітел інвестмент проджект" належало ТОВ "Інвестмент проджектс менеджмент", власником якого в свою чергу з червня 2012 року є "Онтобет промоушінз лімітед".

Повний текст інтерв'ю з А. Майбергом буде опублікований на веб-сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА