14:44 22.07.2015

На відновлення київського кінотеатру "Жовтень" із міськбюджету виділять 41 млн грн

2 хв читати
На відновлення київського кінотеатру "Жовтень" із міськбюджету виділять 41 млн грн

Профільна комісія Київської міської ради з питань бюджету підтримала проект рішення про виділення з міського бюджету столиці 41 млн грн на відновлення кінотеатру "Жовтень".

Таке рішення було ухвалено на засіданні комісії у вівторок, 21 липня, повідомляє прес-служба Київради.

Остаточне рішення з цього питання буде ухвалено на засіданні Київради під час внесення відповідних змін до міського бюджету на поточний рік.

Як відомо, 17 січня поточного року мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про реконструкцію будівлі цілісного майнового комплексу "Кінотеатр "Жовтень", постраждалого внаслідок пожежі. Замовником проектування та реконструкції будівлі визначено підприємство з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ".

Пожежа в кінотеатрі "Жовтень" виникла 29 жовтня 2014 року о 21:40 і була ліквідована майже через чотири години. Знищено дах будівлі на площі 300 кв. м. Жертв і постраждалих не було.

Наприкінці жовтня 2014 року мер Києва - голова КМДА Віталій Кличко ініціював створення благодійного фонду для відновлення кінотеатру "Жовтень" і повідомляв про початок пошуку коштів для реставрації будівлі.

Прокуратура Подільського району Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно двох студентів (20 і 24 років), з вини яких сталася пожежа в кінотеатрі "Жовтень". За даними столичної прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що 29 жовтня минулого року зазначені особи, намагаючись зірвати показ кінофільму, запустили в приміщенні димові шашки, внаслідок чого у будівлі сталася масштабна пожежа. Слідство встановило, що злочин було вчинено з хуліганських мотивів, наміру підпалювати приміщення загалом студенти не мали. Свою провину вони визнали повністю.

Молодих людей судитимуть за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї та боєприпасів) КК України. Обвинувальний акт процесуальний керівник у кримінальному провадженні направив до Голосіївського райсуду столиці для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА