13:19 23.07.2015

Правоохоронці не можуть перешкоджати роздачі продуктових наборів у Чернігові, заявляє керівник спецгрупи МВС

2 хв читати
Правоохоронці не можуть перешкоджати роздачі продуктових наборів у Чернігові, заявляє керівник спецгрупи МВС

Правоохоронці затримали кілька десятків автомобілів, на яких перевозилися продуктові набори, що роздавали жителям Чернігова під час виборчої кампанії на довиборах у парламент в мажоритарному окрузі №205, проте наразі є судові рішення про законність такої роздачі.

"Це відкритий підкуп, хоча, ви розумієте, що сьогодні є два рішення суду - одне щодо круп, інше - щодо коштів - що нібито це все законно", - заявив керівник спецгрупи центрального апарату МВС щодо недопущення порушень громадського порядку і законності на довиборах, радник міністра і член колегії МВС Іван Стойко на прес-конференції у Чернігові в четвер.

"Передусім, коли закінчаться вибори - дай Бог, щоб вони відбулися легітимно на території Чернігова - буду звертатися до Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії щодо суддів, які приймали такі рішення. Я думаю, що їм не місце у судовій системі України", - додав він.

Водночас, за словами І. Стойка, в четвер з ранку роздачі продуктових наборів у Чернігові не було, однак якщо вона почнеться, правоохоронці не перешкоджатимуть ій. "Сьогодні ми проїхали вранці – ніхто нічого не роздавав... Ми сьогодні не будемо блокувати – є рішення суду. Ми будемо виконувати наявне рішення. Ми просто будемо стежити за правопорядком біля роздачі продуктових наборів", - сказав радник міністра.

"Є рішення суду – ми хочемо працювати в правовому полі. Але судова система в Україні не змінилася, на жаль", - зазначив І. Стойко.

У свою чергу, присутній на прес-конференції начальник управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін зазначив: "Ми готові до більш жорстких дій щодо припинення незаконного підкупу виборців. Рішення суду зупинило нас".

В. Стойко розповів, що біля місця роздачі наборів був затриманий лише один автомобіль, а кілька десятків - на в'їзді в місто. "Одну машину було затримано біля намету, щоб люди бачили, а скільки було машин затримано на в'їзді – дуже багато. Ми перекривали все і не хотіли, щоб був цей підкуп... Дуже багато - десятки машин... Були перекриті практично всі бази, машини, які все возили", - повідомив він.

"Народ, на жаль, купується на ту гречку, подачки, буде битися за кілограм цукру. Ми не можемо звертатися до людей кожен день і хвилину, щоб вони не йшли. Вони йдуть і будуть йти. Я не знаю, чи будуть голосувати – це вже інше питання. Спроба підкупу і взагалі підкуп тут ведеться", - зазначив І. Стойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА