19:04 23.07.2015

Порошенко закликає до прискорення податкової реформи і вимагає зберегти єдиний податок для малого та середнього бізнесу

2 хв читати
Порошенко закликає до прискорення податкової реформи і вимагає зберегти єдиний податок для малого та середнього бізнесу

Президент України Петро Порошенко закликав пришвидшити розробку податкової реформи та доручив заступнику голови адміністрації - секретарю Національної ради реформ Дмитру Шимківу винести це питання на розгляд наступного засідання Нацради реформ.

"Так, нам треба більше надходжень. Але ця річка швидко висохне, якщо ми у відповідності зі стратегією економічної лібералізації не використаємо реформи для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Реформа не повинна вилитися у збільшення податкового навантаження на економіку, в збільшення податкового тиску", - сказав глава держави на засіданні Національної ради реформ у Києві в четвер, повідомляє прес-служба президента.

Водночас П.Порошенко заявив, що в єдиному моменті він готовий виступити з підтримкою - в частині оподаткування розкоші, оскільки Верховна Рада провалила цей закон і не поверталася. "Я як президент хочу нагадати про нього, це - додаткове джерело, це - відновлення справедливості", - сказав він і закликав повернутися до обговорення цього питання.

Глава держави привернув увагу до планів Мінекономіки скоротити оподаткування фонду заробітної плати. "Це – найскладніша проблема, яка у нас залишилася невирішеною після останніх змін до Податкового кодексу. Сьогодні на наш розгляд буде запропоновано ідею об’єднання ПДФО, єдиного соціального внеску та військового збору в єдиний податок на заробітну плату", - повідомив він.

Президент заявив, що не підпише податкову реформу, якщо вона не передбачатиме збереження єдиного податку для малого та середнього бізнесу.

"Дискусію щодо ставок вважаю допустимою, але головне в цій системі - її простота в адмініструванні, і ця перевага має бути збережена для всіх груп", - сказав президент.

П.Порошенко висловив занепокоєння темпами підготовки до податкової реформи та її синхронізації з бюджетним процесом. "Зміни сьогодні на вчора неприпустимі, і сьогодні – це крайній термін, коли ми маємо це обговорити, презентувати, розробити і зареєструвати у Верховній Раді", - зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА