13:56 25.07.2015

Україна і Білорусь домовилися використовувати для двосторонніх розрахунків гривню

1 хв читати
Україна і Білорусь домовилися використовувати для двосторонніх розрахунків гривню

Можливості використання гривні в торгівлі між Україною та Білоруссю будуть розширені на прохання білоруської сторони.

Відповідна домовленість була зафіксована в протоколі за підсумками 23-го засідання міжурядової змішаної українсько-білоруської групи з питань торговельно-економічного співробітництва, повідомляє в суботу прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"За результатами переговорів ми звернулися до НБУ з низкою пропозицій, що допоможуть спростити і оживити торгівлю між двома країнами, і вже прийшли до позитивного рішення. Україна і Білорусь будуть використовувати для двосторонніх розрахунків не іноземну валюту, зокрема долар, а гривню", – наголосив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, який представляв на засіданні українську делегацію.

Крім того, країни досягли домовленості розглянути питання відновлення постачань електроенергії між двома країнами, а також здійснення транзиту української електроенергії через Білорусь. Відповідні консультації будуть проведені найближчим часом.

"Білорусь є нашим стратегічним торговельним партнером з великим загальним кордоном. Тому всі домовленості, яких ми досягнемо сьогодні, будуть потім десятиліттями давати позитивний ефект", - прокоментував підсумки зустрічі Г. Зубко.

Еще по теме

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА