18:18 27.07.2015

Президента України і главу УГКЦ очікують у Львові 29 липня на відкритті пам'ятника митрополиту Шептицькому

2 хв читати
Президента України і главу УГКЦ очікують у Львові 29 липня на відкритті пам'ятника митрополиту Шептицькому

На урочисте відкриття пам'ятника митрополитові УГКЦ Андрею Шептицькому 29 липня у Львові очікують президента України Петра Порошенка і главу Української греко-католицької церкви архієпископа Києво-Галицького Святослава (Шевчука), повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

"У графіку президента 29 липня передбачено візит до Львова. Але в зв'язку з агресією Росії і подіями на сході України графік президента може змінитися. Хоча за попередніми даними, він має узяти участь у відкритті пам'ятника митрополиту й урочистої академії у Львівській опері", - сказав голова Львівської ОДА в понеділок на прес-конференції.

У свою чергу єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук) повідомив, що в урочистих заходах візьме участь архієпископ Святослав. Згідно з планами, під час відкриття пам'ятника передбачені виступи президента України і глави УГКЦ.

29 липня виповнюється 150 років з дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького – видатного діяча цієї конфесії, великого мецената українського мистецтва, науки й культури. Він був духовним лідером УГКЦ з 1901 року до самої смерті в 1944 році. Під час Другої світової війни він допоміг врятувати понад 150 єврейських життів. Ризикуючи власним життям, митрополит переховував євреїв у своїй резиденції і організував притулок у монастирях церкви для понад ста єврейських дітей. Митрополит Шептицький протестував проти кривавої політики Німеччини стосовно євреїв. Протягом усього свого життя був відданий ідеї збереження української культурної спадщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА