16:32 30.07.2015

Аваков має намір домагатися переходу ЗСУ на контрактну основу з огляду на складнощі з мобілізацією

2 хв читати
Аваков має намір домагатися переходу ЗСУ на контрактну основу з огляду на складнощі з мобілізацією

Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков виступає за якнайшвидший перехід Збройних сил України на контрактну основу з огляду на складнощі з мобілізацією, коли до військкоматів у примусовому порядку відправляють контрабандистів, а військовим комісарам доводиться вручати повістки в громадських місцях.

"Армію треба зараз і негайно переводити на професійну контрактну основу, знизивши чисельність військ і збільшивши зарплати реальним кваліфікованим військовим та їх забезпечення. Порядок, підготовленість та мотивація - б'є будь-яку кількість. У такого підходу - є майбутнє, у вилову призовників на вулицях і в трамваях - ні. Як міністр і член РНБО виступлю з пропозицією щодо необхідності реалізації такого підходу без зволікання. Звертатимуся до верховного головнокомандувача", - написав А.Аваков на своїй сторінці у Facebook у четвер удень.

Глава МВС України зазначив, що таке рішення прийняв після роздумів про хвилі мобілізації у країні: "Про дебілізацію дій воєнкомів, що вручають повістки перехожим на вулицях Харкова, про контрабандистів Закарпаття, яких записують в армію", - написав він.

"Адже правда, ви не будете платити і не довірите свою безпеку спійманому на гарячому закарпатському контрабандистові або випадковому перехожому? Кому можна довіряти серйозно? Лише мотивованим профі, які добровільно уклали контракт. Маючи за спиною досвід останніх місяців, упевнений - проблем із формуванням таких сил не буде", - висловив переконання А.Аваков.

Глава МВС України також згадав і про фінансовий бік питання. З огляду на те, скільки необхідно державі коштів і сил на призов, обмундирування, навчання новобранців від умовного бухгалтера до середнього солдата, а також неможливість досягти високої кваліфікації воїнів, за поточної мотивації та підготовки мобілізованих, А.Аваков резюмував: "Ми не такі багаті, щоб не мати професійної армії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА