19:49 30.07.2015

Американські техексперти допоможуть у створенні логістичних центрів уздовж лінії зіткнення в зоні АТО - посол США

3 хв читати
Американські техексперти допоможуть у створенні логістичних центрів уздовж лінії зіткнення в зоні АТО - посол США

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт висловив підтримку голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлу Жебрівському в питанні будівництва на території області логістичних центрів уздовж лінії зіткнення в зоні АТО.

"Хочу зупинитися на питанні гуманітарної катастрофи, спричиненої Росією та її посіпаками на окупованій території. Я висловив нашу тверду підтримку ідеї голови Донецької ОВЦА про створення логістичних центрів уздовж лінії зіткнення. Такі центри мають на меті надавати фінансові послуги, гуманітарну допомогу, можливість придбання ліків і продуктів для тих громадян, які стали заручниками бойовиків", - наводить слова Дж.Пайєтта прес-служба Донецької адміністрації після його зустрічі з П.Жебрівським у Краматорську в четвер.

Голова американської дипмісії зазначив, що США вже виділили $62 млн на гуманітарну допомогу для жертв військового конфлікту на Донбасі. "Але я очікую, що наші технічні експерти разом із очільником області співпрацюватимуть над тим, аби реалізувати ініціативу щодо створення логістичних центрів", - висловив сподівання посол.

Дж.Пайєтт та П.Жебрівський також обговорили питання місцевих виборів, які призначені на жовтень цього року. За словами голови ОВЦА, змагальність політичних ідей у регіоні досить умовна, натомість відчуваються наслідки багаторічного зрощення влади і бізнесу.

"Ми готуємося, щоб майбутні вибори були демократичними. Але люди сьогодні дезорієнтовані, їм важко зробити усвідомлений вибір, побачити перспективи. Моя думка, що голосування до місцевих рад варто проводити після впровадження адміністративно-територіальної реформи та децентралізації 2017 року. Але рішення за Верховною Радою та президентом. Наше завдання – провести вибори в повній відповідності до законів України, демократичних світових норм", - зазначив голова області.

Наприкінці зустрічі Дж.Пайєтт висловив зацікавлення до того, щоб за процесом виборів на підконтрольній Україні території Донбасу у разі їх проведення спостерігали представники ОБСЄ.

Дипломат подякував голові ОВЦА за можливість зустрічі та бачення перспектив співпраці. "У нас була змістовна, докладна розмова. Але найважливіша угода, якої ми достягли, що наша наступна зустріч відбудеться в Донецьку. З цієї нагоди я одягну свою краватку з символами футбольної команди "Шахтар", - наводить слова Дж.Пайєтта прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

У свою чергу прес-служба Міністерства оборони України повідомила про зустріч у Краматорську посла США та заступника керівника АТО полковника Костянтина Соколова. Зокрема, К.Соколов поінформував Дж.Пайєтта про складну обстановку в зоні АТО.

"Попри щоденні обстріли позицій українських військових, незаконні збройні формування цілеспрямовано руйнують цивільний сектор та промислову інфраструктуру регіону. Противник продовжує використовувати диверсійно-розвідувальні групи майже на всіх напрямках вздовж лінії розмежування, а російська сторона здійснює незаконне постачання матеріально-технічних засобів та боєприпасів", - наголосив заступник керівника АТО.

Крім того, К.Соколов розповів представникам зарубіжної делегації про створення в зоні АТО логістичних центрів, куди буде завезено товари з України, працюватимуть мобільні банкомати, а також надаватимуться консультації з різних юридичних питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА