14:12 31.07.2015

Кабмін допомагатиме тимчасово переміщеним особам судитися з РФ в ЄСПЛ - Яценюк

1 хв читати
Кабмін допомагатиме тимчасово переміщеним особам судитися з РФ в ЄСПЛ - Яценюк

Тимчасово переміщені особи, які внаслідок російської агресії втратили домівку, роботу та майно, зможуть подати на РФ до Європейського суду з прав людини (РФ) або до національних судів і вимагати відшкодування збитків, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час робочої поїздки до Харкова в п'ятницю, 31 липня.

"Ми запускаємо нову ініціативу, яка полягає в тому, що тимчасово переміщені особи, які внаслідок російської агресії втратили домівку, роботу, майну, можуть подати на РФ до Європейського суду з прав людини або до національного суду і вимагати відшкодування збитків, завданих Росією кожній сім'ї, кожному громадянину", - зазначив А.Яценюк.

Як повідомляє департамент інформації і комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів, за словами прем'єра, на сьогодні з найбільшими проблемами в Україні стикаються насамперед саме тимчасово переміщені особи, а ними зареєструвалися вже більше ніж 1,3 млн людей.

У рамках поїздки до Харкова прем'єр відвідав місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де стартує пілотний проект із надання допомоги тимчасово переміщеним особам. За словами А.Яценюка, ці центри будуть, зокрема, допомагати громадянам в оформленні документів на отримання субсидій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА