14:55 31.07.2015

Литовські підприємці можуть інвестувати в Херсонський порт

2 хв читати
Литовські підприємці можуть інвестувати в Херсонський порт

Литовські підприємці можуть виступити інвесторами реконструкції та розвитку Херсонського морського торговельного порту.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це йшлося 30 липня на зустрічі першого заступника міністра Володимира Шульмейстера з делегацією з Литовської Республіки під головуванням комерційного аташе посольства Литовської Республіки в Україні Рімантаса Шегжди, за участю начальника департаменту управління об'єктами державної власності Мініфраструктури Юрія Гвоздєва та віце-президента Конфедерації промисловців Литви Арунаса Лаурінайтіса.

Під час зустрічі обговорювався проект реконструкції та розвитку Херсонського морського торговельного порту, який розробляється за участю посольства Литовської Республіки та передбачає інвестиції загальною сумою до EUR50 млн.

За словами А.Лаурінайтіса, проект базується на досвіді Клайпедського торговельного порту і передбачає будівництво спеціалізованих терміналів, перебудову моделі організації праці і тісну співробітництво з містом та вишами в питаннях екології.

В.Шульмейстер запевнив А.Лаурінайтіса, що Міністерство інфраструктури зацікавлене в прямій співпраці з іноземними інвесторами.

"Зараз через портові потужності України проходить близько 30 млн тонн сільськогосподарської продукції. Є плани подвоїти експорт протягом п’яти років. Така амбітна ціль потребує модернізації портової інфраструктури та новітніх технологій роботи. Тому ми вітаємо готовність інвесторів орендувати у держави площі для побудови потужностей для перевалки вантажів", - зазначив він.

Сторони домовилися найближчим часом доопрацювати інвестиційний проект із тим, щоб оголосити відкритий конкурс.

Херсонський порт розташований на правому березі Дніпра, за 15 км від його гирла. Підхід до нього здійснюється фарватером, який проходить річкою Рвач, рукавом Вільхового Дніпро і Дніпром. Навігація в порту працює цілий рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА