22:04 31.07.2015

Суд продовжив Єфремову запобіжний захід на 2 місяці – адвокат

3 хв читати
Суд продовжив Єфремову запобіжний захід на 2 місяці – адвокат

Печерський суд у п'ятницю, 31 липня, продовжив запобіжний захід народному депутату VII скликання, колишньому голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову до 30 вересня.

"Прокуратура оголосила про завершення досудового слідства і Єфремов цього тижня почав ознайомлюватися з матеріалами досудового розслідування", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ввечері його адвокат Олександр Мельников.

За словами адвоката, у справі кілька десятків томів і з ними мають ознайомитися ще інші фігуранти, які проходять за цим кримінальним провадженням.

Як повідомлялося, О. Єфремову висунуті підозри у двох кримінальних провадженнях. Одне стосується зловживання службовим становищем за обтяжувальних обставин та службова підробка (маються на увазі дії 16 січня – в день ухвалення "диктаторських законів"), інша – дій (висловлювань О. Єфремова 3 і 9 квітня, 12 травня 2014 року), спрямованих на розпалювання національної ворожнечі, які призвели до тяжких наслідків – загибелі людей.

Печерський райсуд Києва 16 лютого обрав О. Єфремову, підозрюваному у зловживанні службовим становищем за обтяжувальних обставин і службової підробки, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою у вигляді виплати застави у 3,6 млн грн. 17 лютого за нього було внесено заставу, за словами самого О. Єфремова, його соратником, екс-нардепом фракції Партії регіонів Борисом Колесніковим, та підозрюваного відпустили з-під варти.

Генеральна прокуратура України 17 лютого сповістила О. Єфремова про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу україни (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, що спричинили тяжкі наслідки у вигляді масової загибелі людей), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

25 лютого Печерський суд відмовився обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для О. Єфремова в рамках справи про розпалювання національної ворожнечі. Суд зобов'язав О. Єфремова заплатити заставу у розмірі 50 мінімальних заробітних плат (еквівалент 60,9 грн) з метою забезпечення покладених на нього процесуальних обов'язків.

10 квітня Печерський районний суд Києва в п'ятницю продовжив запобіжний захід у вигляді застави щодо О. Єфремова до 1 травня. 30 квітня цей же суд продовжив запобіжний захід на два місяці.

21 липня Генеральна прокуратура України повідомила, що завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом прийняття "диктаторських законів" на початку 2014 року стосовно трьох колишніх народних депутатів фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та Олександра Стояна та фракції Комуністичній партії регіонів Сергія Гордієнка.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом прийняття 16 січня 2014 року протиправним чином "диктаторських законів", спрямованих на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службова підробка) КК України", - повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Підозрюваним повідомлено про завершення досудового розслідування та надано для ознайомлення матеріали кримінального провадження. "Після ознайомлення обвинувальний акт у проваджені буде направлено до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА