22:11 31.07.2015

"Мілленніум 2003" подає до суду на Саакашвілі у зв'язку з обвинуваченнями в монополії на розмитнення вантажів в Іллічівському порту

2 хв читати
"Мілленніум 2003" подає до суду на Саакашвілі у зв'язку з обвинуваченнями в монополії на розмитнення вантажів в Іллічівському порту

Компанія "Мілленніум 2003", яку голова Одеської облдержадміністрації Михаїл Саакашвілі звинуватив у монополії на послуги з розмитнення вантажів в Іллічівському порту, подає позов до Господарського суду міста Києва за поширення неправдивої інформації.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в компанії, причиною подання позовної заяви стало обвинувачення на адресу компанії "Мілленніум 2003", висловлене на брифінгу в Іллічівському порту 23 липня 2015 року.

Тоді М.Саакашвілі заявив, що "монополістом із розмитнення вантажів на цих причалах є підконтрольна Коломойському фірма "Мілленніум 2003". "Йдеться про мільярди доларів, які йдуть не в казну, а в руки олігархів. Власне, це пояснює, чому моя активна позиція щодо керівництва порту викликала різке невдоволення Коломойського", - сказав він.

У свою чергу заступник директора компанії Самвел Барікян заявив, що "Мілленніум 2003" ніколи не надавала брокерських послуг із розмитнення вантажів, оскільки компанія не має відповідних дозволів від Державної митної служби (тепер - підрозділ Державної фіскальної служби, ДФС). За його словами, з 2007 року єдиною діяльністю компанії на території Іллічівського порту є надання послуг із зважування вантажів автотранспортом, а також надання складських послуг зі зберігання товарів, які не перебувають під митним контролем.

"Ми дійсно намагалися отримати дозвіл на відкриття навантажувально-митного комплексу. Відправляли офіційний запит на ім'я начальника Одеської митниці ДФС, але так і не отримали відповіді", - сказав С.Барікян.

Він нагадав, що, "відповідно до статей 404, 405 Митного кодексу України, митна брокерська діяльність здійснюється під контролем органів доходів і зборів та на підставі дозволів. Без отримання дозволу брокерські послуги не можуть бути надані".

За правилами ст. 405 Митного кодексу України, підприємства, що отримали дозволи на надання брокерських послуг, включають до відповідних реєстрів, які є публічними і розміщуються на сторінці Державної фіскальної служби України. Компанія "Мілленніум 2003" ніде у реєстрах не значиться.

У компанії зазначають, що голову Одеської обладміністрації дезінформували, внаслідок чого він поширив неправдиві відомості, які підхопило багато національних ЗМІ.

У позовній заяві "Мілленніум 2003" вимагає визнати недостовірною інформацію щодо надання компанією брокерських послуг із розмитнення вантажів в Іллічівському порту та щодо власників компанії, а також зобов'язати відповідача спростувати раніше зроблену заяву.

Як повідомляють в компанії, "Мілленніум 2003" була зареєстрована 26 травня 2003 року, кінцевими бенефіціарами компанії є Деспоіна Чаралампос Ніколау (Республіка Кіпр) та Чумаченко Інна Іванівна (Україна). Діяльність на території порту компанія здійснює на основі договору з державним підприємством "Іллічівський морський торговельний порт" від 31 жовтня 2007 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА