14:58 02.08.2015

Запланований на понеділок пікет біля офісу "Укртранснафти" проплачений і націлений на те, щоб перешкодити деприватизувати компанію – в. о. гендиректора

2 хв читати
Запланований на понеділок пікет біля офісу "Укртранснафти" проплачений і націлений на те, щоб перешкодити деприватизувати компанію – в. о. гендиректора

Суботній пікет біля будівлі ВАТ "Укртранснафти" в Кременчуці (Полтавська обл.) і запланований на понеділок мітинг біля столичного офісу компанії проплачені і спрямовані проти діяльності нового керівництва підприємства, заявляє в.о. гендиректора "Укртранснафти" Роман Сидорак.

"Мета цих мітингів – збити з дороги нове керівництво, яке має намір деприватизувати держпідприємство", - сказав він на брифінгу в неділю в Києві.

"Завтра очікується більша кількість мітингувальників під стінами київського офісу. Є інформація, що оплачуватимуть участь людям за подвійною, потрійною ставкою, тому, хто бажає заробити, приходьте на вул. Кутузова", - з сарказмом зауважив він.

Як повідомлялося, в суботу, 1 серпня, близько 100 осіб, одягнених у форму працівників Кременчуцького НПЗ, пікетували будівлю "Укртранснафти" в Кременчуці, вимагаючи відновити подання української нафти, яку видобувають підприємства компанії "Укрнафта", на "Укртатнафта". У свою чергу спікер УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що мітинг триває, правопорушень не зафіксовано, міліція працює в посиленому режимі.

Раніше в суботу виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник написав на сторінці у Facebook, що отримав від охорони ЛВДС "Кременчук" "Укртранснафти" повідомлення про штурм станції 20 невідомими чоловіками. "Правоохоронним органам повідомлено", - додав він.

Голова філії "Придніпровські магістральні нафтопроводи" Віталій Величко повідомив журналістам, що в п'ятницю близько 11-ї ранку на диспетчерський пункт "Укртранснафти" надійшла інформація про те, що в Гадяцькому районі на 142 км сталася аварійна ситуація, необхідно здійснити ремонт з огляду на зношеність ділянки труби. "Ця нитка потребує капремонту. Ми запропонували, щоб нафта на НПЗ йшла іншою ниткою. Але там водний розчин. Ми запропонували "Укртатнафті" скинути воду на очисні споруди і пустити тією ниткою. Але НПЗ у результаті не погодився", - сказав він.

Аварію усуватимуть 4 серпня, коли будуть відповідні матеріали. На роботи піде не більше ніж 48 годин. Також він повідомив, що до вищезгаданої ділянки труби цієї ночі кілька разів приїжджали невідомі, які, зокрема, представилися працівниками СБУ, але не пред'явили посвідчень. "Я вважаю, що це провокація з боку НПЗ, який не хоче віддавати технологічну нафту", - зазначив В.Величко.

31 липня стало відомо, що Кабінет Міністрів України дав доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості та НАК "Нафтогаз Україна", згідно з яким вони мають забезпечити використання технологічної нафти ВАТ "Укртранснафта", яка зберігається на потужностях ПАТ "Укртатнафта", для виробництва нафтопродуктів у встановленому порядку для потреб ЗСУ, Нацгвардії України та Держприкордонслужби.

У прес-службі Кабміну зазначили, що таке доручення було дано на виконання рішень РНБО від 4 листопада 2014 і 6 травня 2015 року, введених у дію указами президента України Петра Порошенка №876/2014 і 298/2015.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА