13:38 03.08.2015

Ситуація в зоні АТО напружена, посилилися бої на донецькому і маріупольському напрямках

2 хв читати
Ситуація в зоні АТО напружена, посилилися бої на донецькому і маріупольському напрямках

За минулу добу обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на сході України значно ускладнилася, бойовики використовують важке озброєння для обстрілу житлових кварталів, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Перша неділя серпня в зоні проведення АТО була напруженою - окрім значної кількості обстрілів наших позицій з важкого озброєння, також було зафіксовано 7 фактів артилерійського і мінометного обстрілу житлових кварталів українських міст і сіл на донецькому і маріупольському напрямках", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

А. Лисенка розповів, що в Луганській області найскладнішою залишається ситуація в Станично-Луганському районі - з 22.00 години до півночі бойовики вели вогонь по селу-супутнику райцентру с.Валуйському з 152-мм гармат, розташованих безпосередньо в Луганську. Одиничні провокації із застосуванням стрілецької зброї і мінометів зафіксовано в м. Щасті й смт Горіховому на Бахмутської траси.

"Наші блокпости біля смт Золотого супротивник обстрілював з мінометів упродовж цілого дня. Вогонь вівся з боку окупованого Первомайська", - зазначив спікер АП.

На донецькому напрямку складною залишається ситуація в районі Світлодарська, де вранці мінометний обстріл з боку бойовиків тривав понад 3 години. "Під вогонь також потрапили спостерігачі Спільного центру з контролю й координації - міни розірвалися за 100 м від їх пункту управління. У трикутнику Логвинове - Калинівка - Комуна бойовики зосередили велику кількість важкої військової техніки і відкрито обстрілюють українські позиції, зокрема у світлий час доби. Водночас позиції на лінії Санжарівка - Розсадки - Луганське успішно утримуються силами АТО", - наголосив А.Лисенко.

Під обстрілом опинилися житлові квартали Авдіївки і Водяного, проте активність бойовиків поблизу Мар’їнки дещо знизилася.

"На маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися на наших передових рубежах оборони між Волновахою та Тельмановим. На захід від автотраси Донецьк - Новоазовськ на ділянці від Старобешевого до Тельманового супротивник активно застосовує великокаліберні гармати й міномети. Зокрема ввечері бойовики провели серію мінометних обстрілів українських позицій близько трьох сіл у Волноваському районі", - розповів спікер АП.

Крім того, зафіксовано три потужних артилерійських обстріли села Гранітного з боку бойовиків, розповів А.Лисенко.

За добу в зоні АТО зафіксовано 12 прольотів БПЛА супротивника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА