18:22 03.08.2015

Гужва стверджує, що прокуратура пропонуватиме для нього запобіжний захід у 17 млн грн застави

2 хв читати
Гужва стверджує, що прокуратура пропонуватиме для нього запобіжний захід у 17 млн грн застави

Прокуратура вимагає запобіжного заходу щодо екс-керівника медіахолдингу "Вести Україна", колишнього видавця газети "Вести" Ігоря Гужви, підозрюваного в ухиленні від сплати податків, у вигляді застави у розмірі 17 млн грн.

"Щойно слідчий поніс клопотання про запобіжний захід стосовно мене до суду. Вимагають заставу в 17 млн грн. Але подивимося, що скаже суд, - за ним останнє слово у визначенні суми", - написав І.Гужва на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок.

Екс-видавець "Вести" зазначив, що його адвокати проаналізували практику застав стосовно висуненутої йому статті, і максимальна за останній час становила "трохи більше 1 млн грн".

"Якщо я не внесу необхідну суму застави впродовж 5 днів після рішення суду, то суд має обрати інший запобіжний захід. Адвокати не виключають, що слідство вимагатиме мого арешту... Суд Шевченківський. Час засідання буде відомий пізніше", - додав І.Гужва.

Як повідомлялося, в понеділок І.Гужва заявив, що в найближчу суботу прибуває до Києва, де від слідчого, з яким "перебуває в постійному контакті", отримає повідомлення про підозру за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків), яка раніше була декриміналізована, "тобто за нею не передбачено тримання під вартою, тільки заставу". При цьому він припускає, що його можуть "відправити до в'язниці".

Напередодні в українських ЗМІ з'явилася інформація про нібито оголошення І.Гужви в розшук у зв'язку з розслідуванням податківцями справи про несплату податків.

Цього тижня прес-служба холдингу "Вести Украина" повідомила, що видавець газети "Вести" І.Гужва залишив медіахолдинг і продав свою частку в ньому. На сьогодні до складу холдингу входять телеканал "UBR", радіостанція "Вести", щоденна газета "Вести" і сайт vestі-ukr.com, а також журнал "Вести. Репортер" Офіційні права на всі активи нині належать Media holding vesti ukraine (Кіпр).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА