12:12 04.08.2015

За добу в зоні АТО загинуло троє українських військових, сімох поранено

1 хв читати
За добу в зоні АТО загинуло троє українських військових, сімох поранено

Втрати української сторони в зоні АТО за минулу добу становили троє загиблих військовослужбовців Збройних сил України, семеро бійців поранені, повідомляє секретар РНБО Олександр Турчинов.

"За минулу добу російсько-терористичні угруповання 109 разів обстріляли українські позиції, троє військовослужбовців ЗСУ загинули, семеро поранені", - цитує О.Турчинова прес-служба РНБО у вівторок.

За словами секретаря РНБО, вогонь ведеться з великокаліберної артилерії і мінометів, перважно розташованих у житлових кварталах окупованих міст Донбасу.

О.Турчинов наголосив, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі "тактику використання мирних жителів як живого щита для прикриття своїх військових злочинів".

Він зазначив, що все це відбувається в той час, коли "у політиків провідних демократичних держав час відпусток, і тому неможливе активне реагування на провокації РФ, зокрема шляхом посилення санкцій".

"Щоденні військові провокації та злочини на сході нашої країни свідчать, що відведення танків і озброєнь менше 100 мм є спробою ворога створити сприятливі умови для наступу російсько-терористичних угруповань", - акцентував секретар РНБО, додавши, що така поведінка РФ свідчить про торпедування Москвою Мінських домовленостей.

За його словами, керівництво ЗСУ проводить аналіз можливих напрямків наступу і відпрацьовує відповідні контрзаходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА