14:37 04.08.2015

Порошенко у присутності нових патрульних підписав закон про поліцію

2 хв читати
Порошенко у присутності нових патрульних підписав закон про поліцію

Президент України Петро Порошенко у вівторок підписав закон "Про національну поліцію" у присутності нових патрульних поліцейських, повідомляє прес-служба президента.

"На вас дивиться вся країна. Сьогоднішній день увійде в історію України як день, коли узаконена національна поліція України", - сказав президент, нагадавши, що саме місяць тому відбулася презентація нової патрульної поліції Києва на Софійській площі.

Згідно з повідомленням, під час підписання глава держави зазначив, що "зміни в країні міцно асоціюються з українською поліцією". "Дуже легко щось презентувати, хоча це й потребує величезних зусиль. Дуже важко зберегти відповідність високій планці очікувань людей від поліції", - сказав П.Порошенко.

При цьому президент позитивно відзначив високий моральний рівень і дбайливе та поважливе ставлення до громадян з боку нової поліції та наголосив на важливості залучення до особового складу патрульної служби "не лише чоловіків, які прийшли з фронту, а й жінок у формі, які демонструють, що тренування та вишкіл були недаремні".

Глава держави висловив переконання, що позитивний досвід впровадження нового підрозділу патрульної поліції в Києві буде розповсюджено і в інших містах України. "Нам треба зробити, щоб якомога швидше зміни відбувалися не лише в законі, а й імплементовані на теренах української землі", - сказав він.

Згідно з повідомленням, у зустрічі взяли участь глава МВС Арсен Аваков та керівник патрульної поліції Києва Олександр Фацевич.

Як повідомлялося, закон "Про національну поліцію" був ухвалений Верховною Радою 2 липня. 15 липня голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав закон "Про Національну поліцію" (№2822) і направив його на підпис президентові.

Закон набуває чинності через три місяці з дня, що йде за днем публікації, за винятком деяких положень. У частині про поліцейські підрозділи патрульної поліції в Києві цей закон набуває чинності з дня його публікації. У частині про поліцейські підрозділи в Одесі та Львові закон набуває чинності з 20 серпня 2015 року.

Патрульна поліція вийшла на вулиці Києва 4 липня.

Наприкінці липня П.Порошенко повідомив, що в ухваленому Верховною Радою законі про поліцію є пункти, які його не влаштовують, тому він має намір розробити і направити парламенту свої пропозиції щодо внесення змін. За словами президента, поліцію має бути деполітизовано, поліцейських слід захистити від будь-якого впливу будь-яких політичних сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА