12:09 05.08.2015

Кабмін доручив виділити з резервного фонду 50 млн грн на виготовлення внутрішніх паспортів нового зразка, зокрема біометричних

2 хв читати
Кабмін доручив виділити з резервного фонду 50 млн грн на виготовлення внутрішніх паспортів нового зразка, зокрема біометричних

Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів України виділити з резервного фонду 50 млн грн для виготовлення внутрішніх паспортів нового зразка.

Відповідну постанову №546 "Деякі питання запровадження паспорта громадянина України" прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав 30 липня.

"Виділити Міністерству внутрішніх справ 50 000 тис. грн для здійснення заходів, пов’язаних із запровадженням паспорта громадянина України відповідно до закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, підтверджують особу чи її спеціальний статус", - йдеться в постанові.

Цим документом уряд доручає Міністерству фінансів здійснити зазначені виплати за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Як повідомлялося, Кабмін 25 березня затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія. Згідно з постановою, оформлення і видача паспортів нового зразка розпочнеться з 1 січня 2016 року.

24 червня Кабмін доручив Державній міграційній службі, МВС, Держспецзв'язку, Раді міністрів Криму, Нацбанку та органам місцевого самоврядування (останні два - за згодою) забезпечити видачу громадянам біометричних паспортів у терміни з першої половини 2016-го по 2017 рік.

У грудні 2012 року набув чинності закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". Закон передбачає введення біометричних паспортів, що містять чип, або безконтактний електронний носій інформації, на якому записані, зокрема, біометричні дані людини - відбитки пальців, розпізнавання обличчя, ДНК, долоня руки, сітківка ока тощо.

Як відомо, в Україні з біометричними даними також оформлятимуть паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА