18:39 10.08.2015

Іноземні колеги не зверталися до Генпрокуратури України щодо бажання Колобова та Тимонькіна отримати статус біженця

2 хв читати
Іноземні колеги не зверталися до Генпрокуратури України щодо бажання Колобова та Тимонькіна отримати статус біженця

Генеральна прокуратура України заявляє, що іноземні колеги не направляли офіційних повідомлень щодо звернення екс-міністра фінансів Юрія Колобова та банкіра Бориса Тимонькіна про надання статусу біженця у тих країнах, де вони перебувають.

"Будь-яких офіційних повідомлень від іноземних колег з приводу звернення Ю.Колобова або Б.Тимонькіна про надання їм статусу біженця до Генеральної прокуратури України не надходило", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури у відповідь на відповідну інформацію, що з'явилася в ЗМІ.

У відомстві наголосили, що Генпрокуратура України направила до компетентних органів Іспанії (де перебуває Ю.Колобов) та Німеччини (де перебуває Б.Тимонькін) запити про видачу цих осіб для притягнення до кримінальної відповідальності.

"Офіційних відповідей на ці звернення ще не отримано, тому позиція влади згаданих країн про можливість чи неможливість видачі Ю.Колобова та Б.Тимонькіна не відома", - додали в Генпрокуратурі.

Водночас практика застосування Конвенції про статус біженців 1951 року і відповідні роз'яснення верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців виходять із того, що і сам факт звернення особи по захист, і обґрунтування такого клопотання є конфіденційною інформацією та розголошенню не підлягають.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України оголосила в міжнародний розшук відомого українського банкіра, колишнього заступника голови наглядової ради "СЄПЕК" Б.Тимонькіна 16 травня 2014 року. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 255 КК України – участі в злочинній організації під керівництвом засновника "СЄПЕК" Сергія Курченка..

Б.Тимонькіна затримали компетентні органи ФРН 14 червня поточного року. 17 червня Генпрокуратура повідомила про підготовку документів на його екстрадицію в Україну. Наприкінці липня німецький суд відпустив його під заставу.

Ю.Колобова підозрюють у скоєнні кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Міжнародний розшук Ю.Колобова здійснюється за дорученням Головного слідчого управління Генпрокуратури за каналами Інтерполу.

Його заарештували в курортному містечку Альтеа в автономній області Валенсія (Іспанія) на початку березня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА