10:40 13.08.2015

Кабмін доручив розгорнути три блоки Бурштинської ТЕС для їх роботи в ОЕС України

2 хв читати
Кабмін доручив розгорнути три блоки Бурштинської ТЕС для їх роботи в ОЕС України

Кабінет Міністрів України доручив вжити заходів щодо перефіксації трьох блоків Бурштинської ТЕС ("ДТЕК Західенерго") для їх роботи у складі Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України.

Про це йдеться в плані заходів із підготовки об'єктів ПЕК до опалювального сезону 2015/2016 рр., який затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів №809-р від 5 серпня 2015 року.

Виконання заходів до 15 жовтня 2015 року покладено на Міністерство енергетики та вугільної промисловості і, за згодою, на НЕК "Укренерго" і "ДТЕК Західенерго".

Раніше в. о. директора НЕК "Укренерго" Юрій Касіч зазначав, що на початок червня на ОЕС України було переключено потужності двох блоків БуТЕС, заявку подано на переключення ще трьох блоків.

Роботу БуТЕС (12 блоків проектною встановленою потужністю 2400 МВт) з липня 2002 року синхронізовано з об'єднаною енергосистемою країн Євросоюзу і погоджено з ENTSO-E. Станція частково забезпечує електропостачання трьох областей Західної України (Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської), а також експорт електроенергії (до Словаччини, Угорщини та Румунії).

Крім того, Кабмін доручив розглянути можливість здійснення аварійно-відновних робіт на ПЛ 330 кВ Вуглегірська ТЕС - Михайлівка, ВЛ 220 кВ Луганська ТЕС - Ювілейна, ВЛ 220 кВ Луганська ТЕС - Михайлівка №1-4, ВЛ 220 кВ Михайлівка 330 - Лисичанська, ВЛ 220 кВ Михайлівка - Ювілейна для синхронізації Луганської ТЕС з ОЕС України. Термін - до 1 листопада 2015 року.

Луганська ТЕС, на складах якої нині є близько 0,5 млн тонн вугілля, може видавати до 1200 МВт електроенергії.

Окрім цього, доручено вивчити до 15 вересня питання можливості відновлення ВЛ 330 кВ Вуглегірська - Центральна №1 та №2 з метою збільшення видачі потужності в ОЕС України до 700 МВт і подати інформацію робочій групі. Вуглегірська ТЕС ("Центренерго") і супутня її інфраструктура періодично зазнають обстрілів.

Два останні доручення покладено на Міненерговугілля і, за згодою, на НЕК "Укренерго", "ДТЕК Східенерго", СБУ, Міноборони і ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА