19:50 13.08.2015

Військовим-учасникам АТО передано 6,87 тис. ділянок площею 3,81 тис. га - глава Держгеокадастру

3 хв читати
Військовим-учасникам АТО передано 6,87 тис. ділянок площею 3,81 тис. га - глава Держгеокадастру

Київ. 13 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Військовослужбовцям-учасникам антитерористичної операції (АТО) на сході України, які ще не скористалися правом безкоштовної приватизації землі, а також сім'ям загиблих силовиків до 13 серпня 2015 року землевпорядники і місцеві органи влади передали у власність загалом 6,865 тис. земельних ділянок під будівництво, ведення особистого сільського господарства і садівництво.

Як повідомив глава Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру (Держгеокадастр, колишнє Державне агентство земельних ресурсів, Держземагентство) Максим Мартинюк на брифінгу в Києві в четвер, ідеться про земділянки сумарною загальною площею 3 тис. 807,85 га.

"На сьогодні по Україні зарезервовані масиви земельних ділянок загальною площею майже 45 тис. га. За нашими оцінками, це достатня для усіх теперішніх і майбутніх учасників АТО площа", - уточнив він.

За даними Держгеокадастру, з початку реалізації в липні-2014 вказаних ініціатив до 13 серпня поточного року від військовослужбовців-учасників АТО і членів сімей загиблих силовиків загалом надійшло 50,235 тис. заяв на надання земділянок.

За словами М. Мартинюка, із вказаної загальної кількості клопотань 73% надійшли землевпорядникам, ще 37% - в місцеві органи влади.

За даними Держгеокадастру, із вказаної загальної кількості заяв позитивні рішення про видачу дозволів на розробку проектів землеустрою ухвалено щодо 31,013 тис. земділянок загалльною загальною площею 19,99 тис. га.

М. Мартинюк також уточнив, що з початку реалізації вказаної ініціативи в липні 2014 року вказаним категоріям громадян землевпорядниками і місцевими органами влади видано близько 3,5 тис. відмов у видачі дозволів на розробку проектів землеустрою, з яких близько 50% видані органами місцевого самоврядування.

Відмови у видачі дозволів з боку місцевої влади обумовлені переважно відсутністю в окремих населених пунктах необхідної кількості земділянок і затвердженої містобудівної документації, додав він.

Як повідомлялося, за даними Держгеокадастру, до кінця липня 2015 року у власність військовослужбовців-учасників АТО і сім'ям загиблих силовиків від початку реалізації вказаних ініціатив у липні-2014 загалом передано 6,516 тис. ділянок загальною площею 3 тис. 604,8 га.

При цьому у вказаний період на надання таких земділянок надійшло 47,901 тис. заяв, з яких 57,4% задоволені: прийнято 27,479 тис. позитивних рішень про видачу дозволів на розробку проектів землеустрою щодо 29,564 тис. ділянок загальною площею 19,25 тис. га.

За даними Держгеокадастру, до кінця липня-2015 вказаним категоріям громадян місцевими органами влади видано 2,529 тис. відмов у видачі дозволів на розробку проектів землеустрою, землевпорядниками - 1,804 тис. таких відмов, при цьому на 31 липня 2015 року на їх розгляді було 16,089 тис. заяв.

Уряд України 13 червня 2014 року підтримав ініціативу екс-глави Держземагентства Сергія Рудика про безкоштовне надання земділянок у власність військовослужбовцем ЗСУ та інших військових формувань, а також співробітникам Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни в її східних і південно-східних регіонах.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА