13:20 25.08.2015

У СБУ назвали "черговим фейком" повідомлення з "ЛНР" про нібито внесення російських спецназівців Єрофєєва і Александрова до списків обміну полоненими

2 хв читати
У СБУ назвали "черговим фейком" повідомлення з "ЛНР" про нібито внесення російських спецназівців Єрофєєва і Александрова до списків обміну полоненими

Інформація про нібито внесення до списків обміну полоненими затриманих в районі м. Щастя (Луганська обл.) співробітників Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва не відповідає дійсності, заявляють в Службі безпеки України.

"Можу офіційно заявити, що це черговий фейк, чергова інформаційна операція пропагандистів", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" радник глави СБУ Юрій Тандит на прохання прокоментувати інформацію, що з'явилася.

При цьому він запевнив, що А.Александров і Є.Єрофєєв притягатимуть до відповідальності в Україні. "Вони готуються до суду", - нагадав Ю.Тандит.

Радник глави СБУ висловив думку, що оскільки тема звільнення заручників є дуже чутливою, то "супротивник намагається спекулювати на цьому".

У свою чергу адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська в коментарі агенству "Інтерфакс-Україна" з цього приводу сказала, що ця "інформація наразі не підтверджена".

Раніше у вівторок джерело в так званому уряді "ЛНР" повідомило "Інтерфаксу", що "і Єрофєєв, і Александров були внесені до списків на обмін, оскільки є співробітниками народної міліції ЛНР". "Їх прізвища значаться серед усіх інших наших прибічників, захоплених київськими спецслужбами", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 4 серпня повпред "ДНР" на переговорах Контактної групи із ситуації на Донбасі Денис Пушилін заявив, що "ДНР" і "ЛНР" обмінялися з українською стороною списками полонених. "Списки військовополонених передані представникові України Віктору Медведчуку, у свою чергу Україна теж передала свої списки. Ми закликаємо до швидкого обміну за принципом усіх на всіх. Щодо інших вимагаємо помилування і амністії, але для цього має набути чинності український закон про амністію", - сказав Д.Пушилін журналістам у Мінську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА